fbpx

Pidcock legyőzte a belga sereget

Hiába volt a belga válogatott túlerőben a cyclo-cross világbajnokságon az elit férfiak futamában, Tom Pidcock kíméletlenül kihasználta a belgák hibáját és magabiztosan szerezte meg a világbajnoki címet. Második helyen Lars van der Haar ért célba, az idei év nagy visszatérője a végén sprintelte le a belgák első számú versenyzőjét, Eli Iserbytet.

Vasárnap este (magyar idő szerint) utolsóként rendezték az elit férfiak futamát a Fayetteville-i (USA) cyclo-cross világbajnokságon. Sajnos már hetekkel a verseny előtt kiderült, hogy a két világsztár Mathieu van der Poel és Wout van Aert nem fognak rajthoz áll (az előbbi sérülés miatt, az utóbbi a tavaszi egynaposokra készül), ezért új világbajnokot fognak avatni, olyanok is esélyesek lehetnek, akik eddig a háttérbe szorultak. Az elmúlt hetek után a többség Tom Pidcock és Eli Iserbyt párharcára számított, de az idén feltámadó Lars van der Haar neve is szóba került. A belgák idén is brutális létszámbeli fölényben voltak a futamban, és nem volt kérdés, hogy most is megpróbálják kihasználni. Meglepetésre, a rajt után a franciák álltak az élre, de kicsivel később már a belgák akcióztak, viszont Pidcockot nem tudták meglepni. A belga válogatottal mindössze Lars van der Haar, Pidcock és a francia Clement Venturini bírta tartani a tempót, az utóbbi elég nagy meglepetést okozva mindenkinek. Bár azt érdemes megemlíteni, hogy a pálya kifejezetten a nem technikásak közé tartozott, így az országúton versenyzők otthon érezhették magukat rajta.

A 9 körös verseny 5. körében történt meg a futam fordulópontja, amikor Iserbyt hibázott és kicsit lemaradt, Pidcock megindult és nagyon látszott, hogy mindent megtesz azért, hogy ez legyen a győztes támadás. Iserbyt üldözőbe vette az angol olimpiai bajnokot, de nem tudott rá felérni egyedül, így bevárta a hátulról érkező “vonatot”. A csapattársai megpróbáltak neki segíteni, de az első számú belgának kevés volt ez a tempó és előre állt vezetni. Pidcock csak távolodott, amit a 7. körben van der Haar elégelt meg és indult az angol után. Mindössze Iserbyt tudott az Európa-bajnok kerekén maradni, de nem tudott hozzátenni a vezetéshez. Végül Pidcock simán hazaért és még egy szupermen-pózra is maradt ideje a célban. A második helyért van der Haar és Iserbyt meccseltek, de kívülről úgy tűnt, hogy a belgában nincs túl sok erő, a célegyenesben először a holland indította a hajrát, Iserbyt nem tudta átvenni, a végén vissza is ült, mellyel Lars van der Haar örülhetett az ezüstnek. A verseny meglepetés embere egyértelműen Venturini lett, aki az 5. helyet szerezte meg a vb-n.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo