fbpx

Parádés a Pannon Cycling Team isztriai szereplése

Elképesztően sikeres bemutatkozása volt az első UCI 2.2-es versenyén az egyetlen teljesen magyar kontinentális kerékpárcsapatnak. Az Istria Spring Trophy három napos megmérettetésen, a 170 indulóból a legjobb magyar mindössze 49 (!!!) másodperccel a norvég győztes mögött lemaradva Valter Attila lett, aki a 18. helyet csípte el, míg a 27 csapatból az előkelő 11. helyen zártak a magyarok, teljesítve az összesen 481 km-es távot.

Változatos és különleges útvonalat állítottak össze déli szomszédunkban az isztriai tavaszi kupa szervezői. A verseny már klasszikusnak tekinthető a régióban, hiszen 1962 óta rendezik ebben az időszakban, s ekkortájt igen nehéz versenyzési lehetőséget találni Európában. Ez meg is mutatkozott a résztvevő csapatok listáján, hiszen olyan nemzetek csapatai is rajthoz álltak, akik általában ilyenkor már távol maradnak Kelet- Közép- Európától (Development Team Sunweb, JLT Condor, Team Virtu Cycling), de még egy amerikai különítmény (európai csapatokban versenyző amerikaiak) is részese volt a mezőnynek.

A hosszú alapozó időszak után a legtöbb csapat számára ez volt az első verseny, ahol mindenkiben égett a bizonyítási vágy. Ettől még tüzesebbé, feszültebbé vált a peloton. Még ebben a különösen kemény mezőnyben sem okoztak csalódást a Pannon Cycling Team versenyzői. Az umagi rövid prológot követő három szakasz mindegyikén keményen meg kellett dolgoznia a csapatnak a jobbnál jobb részeredményekért. A magyar csapat csúcspontja rögtön az első szakasz 5. helyezése volt Valter Attilától, amivel be is biztosította magát a top20-ba. Dina Márton sem hagyott kétségek közt senkit, hiszen napról napra lépett előre a szakaszok befutóin, így az összetettben is, ahol végül a 26. helyet szerezte meg. Ez a két szuper eredmény nem születhetett volna meg, ha a rajtnál nem az a hat kiváló kerékpáros képviseli csapatunkat, mint Dina Dániel, Dina Márton, Filutás Viktor, Kovács Máté, Simon Péter és Valter Attila. Így egy remek csapatmunka eredményeképpen a Pannon Cycling Team a 27 nemzetközi csapat közül az előkelő 11. helyen végzett.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo