fbpx

Papírforma-eredmény a cyclocross országos bajnokságon – fotógalériával, videóval

 

Virtigli cyclocross-körülményeket biztosított a két napos esőzés Gyulán az országos bajnokságon, igazi sárdagasztásban dőlt el az aranyérmek sorsa.

A várban is tett a mezőny egy kanyart

A várban is tett a mezőny egy kanyart

A Gyulai Vár tövében kijelölt 2,5 kilométeres pálya jelentős részét mély, tocsogós sár borította, ahol még a sík részeken is nehéz volt a haladás, nemhogy a várárok feltörésein vagy rézsűs szakaszokon. Az előzetesen nevezőket már a verseny megkezdése előtt tizedelte az időjárás, végül csak a legelvetemültebbek sorakoztak fel a különböző kategóriák – elit, amatőr, női, master, utánpótlás – futamain.

A "csiga", ahol néha csigalassúsággal haladtak a bringások

A “csiga”, ahol néha csigalassúsággal haladtak a bringások

A hölgyek között a 2015-ben is a német Focus XC Team színeiben versenyző Benkó Barbara volt a leggyorsabb, vadonatúj Rapha-Focus team-festésű bringájával. Őszintén nekem nem tetszett annyira a pálya, a korábbi pósteleki sokkal közelebb állt hozzám. A szezonban kevesebb cyclocross-verseny volt betervezve, mert változott a felkészülésem rendszere, de mindenképpen örülök, hogy újabb cyclocross bajnoki címet sikerült szereznem. Most következnek az edzőtáborok, Törökország, majd Cipruson már versenyzeünk is a csapattal, a fő versenyek a világkupák lesznek, ahol szeretnék stabilan 20-25-ön belül végezni az elit női mezőnyben – nyilatkozta többek között Barbi, akivel hamarosan kicsit bővebb interjúval is jelentkezünk.

Benkó Barbara

Benkó Barbara

Az elit férfi futamon Fejes Gábor (Dr. Bátorfi AKTK) hamar eltávolodott ellenfeleitől, még egy nyeregtörés sem hátráltatta. Mögötte Buruczki Szilárd (Merida Maraton Team CST) és Búr Zsolt (Alpinbike Team Giant Endura HighFive) egymással voltak elfoglalva, senki nem értesítette őket Fejes technikai problémájáról. Buruczki később gyújtotta be a rakétákat eltávolodva a sűrűn bringát cserélő Búrtól. Innentől hasonló köridőket hajtott, mint Fejes, de közeledni már nem tudott, kialakult az első három sorrendje több körrel a vége előtt.

sár

sár

Az újabb bajnoki címet szerző Fejes így nyilatkozott az eredményhirdetés után:

“Nem akarok szerénytelen lenni, de azt kell mondjam, sima győzelem volt. Tegnap még nem sikerült jó barátságot kötni a pályával, amikor mentem 5 kört, de ma amikor reggel kipróbáltam, már sokkal inkább úgy éreztem, hogy menni fog. Annak ellenére, hogy jó erőben voltam és bírtam végig a tempót, szerintem ez a sarazás túlzás volt, nem tetszett a pálya. Ahogy a többiek sem profik, én sem, nekem nincs sok pár Dura Ace kerekem, mint a Nysnek, ez a sár pedig eszi a technikát, én ennek a mezőnynek nem ilyet jelölnék ki.

Fejes Gábor a leggyorsabb

Fejes Gábor a leggyorsabb

A verseny első felében volt technikai malőr is, hallottam egy nagy durranást, letört a nyergem. Cyclocrosson ugye nem olyan vicces a bringára felugrás így, de valahogy megoldottam, rátettem a lábam a felsőcsőre és úgy tornáztam be a cipőt a pedálba a bringacseréig. Továbbra is fenntartom, hogy a cyclocrosst érdemes lenne támogatni a szövetségnek, támogatni az utazást közeli nemzetközi versenyekre, például a cseh Toi Toi Cup-ra Én sem a Supercrosson fejlődtem sokat mostanában, hanem a szlovák versenyeken, ahol gyorsabban is mennek nálam. Nylván saját pénzből az ilyen versenyzést nem tudom finanszírozni, de szívesen csinálnám, ha látnám a perspektívát.”

További képek:

Képek az eredményhirdetésről:

 

Fotók: Vanik Zoltán ( https://www.facebook.com/VanikZoltanSport ), további képek: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1582214182009876.1073741885.1467294183501877&type=3&uploaded=87

Teljes eredménylista: cyclocross_OB_eredmenylista

Videó (by SteveStudio):

 

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo