fbpx

Pálya-világkupa: Lovassy hajrát is nyerve 13. a pontversenyen

Szalontay Sándor után Lovassy Krisztián is jó eredményt ért el a hollandiai Apeldoornban zajló pályakerékpáros világkupa-fordulón, még vezette is a férfiak 120 körös pontversenyét, végül a 13. helyen végzett.

Lovassy szökésben (Fotó: Kanti Dorottya)

Lovassy szökésben (Fotó: Kanti Dorottya)

A luxemburgi Differdange Losch versenyzője a második részhajrát megnyerte, ekkor vezette is a pontversenyt. Később nem sikerült a pontszerzés egy nagyon dinamikus futamon, mely során senki nem tudott körelőnyt szerezni. A győzelmet végül az ír Mark Downey szerezte meg, aki az utolsó dupla pontozású hajráért járó 10 ponttal a lista élére ugrott. Krisztián így nyilatkozott a verseny után:

Többször voltam elmenésben és többször leszakadásban, ami idén maradt bennem, azt kihajtottam. Körelőnyt végül senki nem szerzett, ponton “ilyen nincs”, hogy nincs kör, végig “nyélen” kellett menni. Mehetne ez jobban is, az állóképesség bőven megvan, csak nincs időm, se lehetőségem kondizni szezonban, ez pedig már nem arról szól, ki milyen gyors. Nem tudom elhajtani azt az áttételt 52×14-gyel mennek a legtöbben, nekem az 51×14, ami kényelmes, a ponton 55×15-tel mentem. Most jöhet a megérdemelt pihenő, aztán folytatom a pályára a felkészülést.
A világkupa eredményei:

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo