fbpx

Olasz Bringák Olaszfán – 2024. július 20.

Szeretnéd újra átélni a 80-as évek Giro vagy Tour de France hangulatát? Ha igen, akkor csatlakozz hozzánk és pedálozz vissza 40 évet a múltba!

Az Olasz bringák név nem zárja ki azokat, akik pl. francia Vitus, angol Reynolds, vagy japan Tange vázas kerékpárral szeretnének csatlakozni.

A II. Olasz Bringák Olaszfán rendezvényt 2024-ben Giovanni Battaglin tiszteletére szervezzük, aki 1981-ben megnyerte a Girot! A szervezőknek köszönhetően a mai is üzemelő Officina Battaglin is képviselteti magát. Sajnos Giovanni egészsége nem teszi lehetővé személyes jelenlétét, de fia, Alex és a “műhely” ügyintézője, Dario itt lesznek. Ma is készítenek fémvázas bicajokat, Portofino, Marostica, Gaiole (Eroica kiadás), Verona modeleket, amiből be is fognak mutatni néhányat. Ha minden igaz, talán még a Portofino gravel model is itt lesz velük.
Ez a lehetőség, hogy a Battaglin csapat képviselteti magát, megkoronázza az idei eseményt.

A tavaly első ízben sikeresen megrendezett veterán országúti kerékpáros találkozó megmutatta, hogy igenis sokan szeretik a régi, acélvázas bicajokat. Köszönet annak a 24 bringásnak, akik az ismeretlent vállalva eljöttek és élvezték a retro hangulatot. Sokan ismeritek a Colnagot, Bianchit, Pinarellot, de amikor kevésbé ismert nevet pillantunk meg a csöveken, biztos megállunk egy pillanatra megcsodálni a régi mesterek munkáját. Biztos vagyok benne, idén is lesz kuriózum és begurul egy-két ritkaság. Reméljük, idén megduplázzuk a résztvevők számát és még több régi bicaj között nézelődhetünk és gyarapíthatjuk ismereteinket!

 

Az idei találkozó programja hasonló lesz a tavalyihoz.
Az Szívügyünk Olaszfa Egyesület várja házi készítésű kiflivel, kaláccsal, dzsemmel és persze kávéval, teával a bringásokat 8 és 10 óra között.

10 órakor indul a NEM VERSENY mezőny!

A táv Olaszfától Sümegig (43km) és vissza, ami a Vasi Hegyhát dombjaival (Csehi emelkedő) kezdődik és a veszprémi síkon a Sümegi várdomb alatt fordul vissza. (végig aszfaltozott úton) A XIII. századi, Türjei Apátság parkolójában lesz frissítő állomás, amit a zalaegerszegi Pödör Kerékpár szolgál fel.

Visszaérkezés az Olaszfai templomkertbe kb. 3-4 órával később, ahol az Egyesület várja terített asztalokkal és a megérdemelt ebéddel a kifáradt bicajosokat.

A szervezők igyekeznek még vonzóbbá tenni ezt a napot.
Így pl. Szalay Gergely masszőr asztala is készen áll egy kis levezető masszázsra.

Többek kérésére idén lesz lehetőség börzére, ahol adok-veszek, cserélhetek bringát vagy alkatrészt. A bringázás ideje alatt a kiállított termékekre az egyesület tagjai fognak vigyázni.
A rendezvény fő támogatója a Szívügyünk Olaszfa Egyesület.

Külön köszönet Gáspár Béla (Szárazjég Kft!) nagylelkű támogatásáért.

Idén is lesz tombola értékes nyereményekkel, pl. dedikált Battaglini poszter, bukósisak, …

Tombola támogatók: Belső Péter, Andre Samer, Radsport Fürstenfeldről.

Szavazni lehet majd a legszebb bringára.

Ez egy igazi “grassroot” kezdeményezés, amiért nagyon hálásak vagyunk a résztvevők adományainak.

Szeretettel várjuk az érdeklődő veterán országúti pedálozókat!
Ha tudtok, gyertek régi mezben!

A találkozó helyszíne: 9824 Olaszfa, József Attila utca 7. (ÖsszeFogLak RK. közösségi ház)
Kontakt: Bóna László főszervező
e-mail: jeteast@hotmail.com
Telefon: +36-30-760-6564

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo