fbpx

OB-k rengetegében: újra bevetésen a LiMiT-es srácok

Bár úgy volt, hogy zsinórban három országos bajnokságot teljesít a LiMiT Racing Team, azonban a szlovén megmérettetés után, az elmúlt hétvégén a magyar OB előkészületei miatt ki kellett hagyniuk a Schladmingban megrendezett osztrák OB-t.

Hamarosan a hazai is bejelentésre kerül, még várat néhány szükséges kör magára, azonban addig sincs tétlenkedés, északi szomszédjaink bajnokavatója van terítéken. Csütörtökön már útnak is indul a csapat az egyik legkedveltebb szlovák síhelyre, a Chopok északi lejtőjére, Jasnára.

Eljött tehát az ideje a Szlovák Országos Bajnokságnak, ami egyben a Szlovák Kupa harmadik fordulója is. Az Alacsony-Tátrában található bikepark pályája nem ismeretlen a srácok előtt, épp egy hónapja voltak itt utoljára edzésen. Korábban, a 2010-es és 2011-es szezonban versenyzett is itt a csapat, előbbin egy bronzérmet kaparintottak meg, míg utóbbin az abszolút győzelmet és a negyedik helyet is besöpörték.

Jasna, Chopok

Jasna, Chopok – fotó: Gravity Racing CZ

A környékbeli pályákhoz képest valamennyire rendhagyónak számít a hétvégi OB nyomvonala, hiszen szinte végig nyílt az útvonal, erdőbe alig megy be. Ráadásul emiatt a felvonóról is majdnem teljes egészében követhető, így igazán látványos hétvége elébe nézhetünk. A pálya 1850 méter hosszú és 463 méter szintkülönbséget rejt magában, nehézségét tekintve sem átlagos, mert végig gödrös és nagyon gyors, ezért az egyik legfárasztóbb pályának tartja a csapat, elmondásuk szerint egész nyugodtan világkupa pálya is lehetne. Ha pedig esik az eső – ami errefelé nem ritka -, akkor a hatványozottan mélyülő gödrök csak még inkább megnehezítik a versenyzők dolgát.

A társaságból egyedül Keresztes Peti nem járt még itt, de már tűkön ülve várja a hétvégét: „A hírhedt Jasna … rengeteget hallottam már erről a pályáról, de sajnos nem volt még lehetőségem bringázni rajta. Szerencsére a többiek voltak pár hete, így készült egy fejkamos videó a pályáról, amit kötelezővé tettem magamnak, hogy ne legyen hatalmas lemaradásom a pályaismeretet tekintve. A látottak alapján tetszik a pálya, viszont iszonyat kemény, hosszú és nagyon gödrös, nagy fizikumot igényel. Egyértelművé vált számomra, hogy a szlovákok nem viccelnek, de amit tudunk mi is beleadunk a hétvégébe. Egy nagyon élvezetes versenyt szeretnék jó hangulattal és ’fullos’ lejtőzésekkel.”

Szabó NF Bandi még a bringáját is átépítette és külön stratégiával készül a jasnai futamra. „Az előző versenyek tanulságai alapján úgy döntöttem, érdemes lenne kicsit kísérletezni a bringa futóművének mélyebb szintű hangolásán! Télen sokat foglalkoztam motocross teleszkópokkal és rugóstagokkal, az ott szerzett tapasztalataimat próbáltam most átültetni a DH bringa első és hátsó felfüggesztésébe.” – avatott be minket Bandi a részletekbe – „A gyárihoz képest elég radikális változtatásokat fogok kipróbálni Jasnán, kíváncsian várom az első köröket. Persze benne van a pakliban, hogy szedhetem szét és alakíthatom vissza, de ez a technikai sportok lényege, a kísérletezés, finomítgatás, harc a másodpercekért!” 

A versenyhétvégéről folyamatos beszámolók, képek és videók, valamint további információk a LiMiT Racing Team facebook oldalán: https://www.facebook.com/pages/LiMiT-Racing-Team/388029236453

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo