fbpx

Nyílt levél a múlt heti időfutam bajnokság nyomán

Az alábbiakban Takács Péter nyílt levele olvasható, amit az időfutam országos bajnokságon tapasztalt hibák apropójából küldött el hozzánk. Az időméréssel kapcsolatban többen is jeleztek hibákat egyes kategóriákban, ezzel kapcsolatban várjuk a rendezők álláspontját is, esetleg korrigált, végleges eredménylistát…

Tisztelt Szerkesztőség!

Részt vettem a csütörtöki időfutam bajnokságon, mint versenyző. Ez volt a 3. szövetség által szervezett ilyen bajnokságom, mivel tavaly ki sem írtak amatőröknek futamot. Csak a kíváncsiság vezérelt az elsőre, hogyan csinálják magasabb szinten.
Tapasztalatok röviden:

1. Mezőkövesd: nevezés a prérin, semmi háttér, öltöző, wc, stb. Csúszás a rendőri zárás hiánya miatt, a rajtlistát csak a nevezés után a helyszínen ismertették ( várjon mindenki a sorára a helyszínen), díjkiosztó a prérin, akkor még Bodrogival. Kézi időmérés, kiírás a verseny előtt egy héttel.
No színvonal.

2. 2010. Felsőzsolca helyett egy 4 km-es pálya bajnokságon.( az árvíz miatt ez még letudható). Rajtlista a nevezés után, várjon a sorára megint mindenki a helyszínen. Kézi időmérés ( 1 mp-en belül 3 ember is.) Itt volt wc legalább, más nem. Késői versenykiírás
Nincs lista helyszínen.

3. 2011 ki sem írták a bajnokságot amatőröknek, ráadásul külföldre vitték. Normális dolog ez?

4. 2012 Jó a helyszín, van wc, öltöző, parkoló. Az útvonal kisérőkocsikkal már veszélyes, mert több helyen egysávos.
Nevezés előre, mégis 9:45-ig át kell venni a rajtszámot( már ha megvan, amit előre kiírtak), ami azt jelenti, hogy a hőségben  várjam ki megint a sorom feleslegesen.
Ez amatőr versenyeken jól bevált formában üzemel, felár nélkül. Nem kell újat kitalálni.
Kézi időmérés egy bajnokságon, ahol az idő számít. 1-2 perc ide vagy oda, nem számít a rendezőknek. ( az én időm is más, mint a valóság) Nem is tudja senki, valójában ki, mennyit tekert, csak akkor, ha őszintén bevallaná minden versenyző. Ez ciki, és ez alapján hirdettek eredményt. Ráadásul ki sem tették a befutottak listáját, így lehetőség sem volt az eredményhirdetés előtt átnézni és óvni.
Most ki is a bajnok? Biztos, hogy Ő, én nem hiszem.

Összefoglalva: több év, semmi fejlődés, kétséges eredmények. Nem kellene tenni ellene? Nekem ez csak a hobbim, de van akinek ez több, s van akinek ez a munkája, akárcsak egyes szervezőknek.
Tegyünk együtt a jobb versenyzésért, írjunk róla, vonjuk felelősségre azokat, akik ezt teszik, hogy tanuljanak belőle!

Tisztelettel:

Takács Péter – Mazsola KSE

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo