fbpx

Nyári forróságban, új útvonalon zajlott a VI. Brigetio Országúti Mezőnyverseny!

A versenyzők korosztályuknak megfelelően 2 távon, 81 km-es hosszú távon és 36 km-es rövid távon mérték össze erejüket. A versenyt megelőzően Árpád Ollé, Dunaalmás Polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd 9 óra 45 perckor elrajtolt a hosszú táv mezőnye. A hosszú táv során 5 kört kellett teljesíteni egy 12 km-es körpályán, majd a 6. körben Neszmélyig, a Hilltop Borhotel & Étterem-ig vezetett az út, ahol egy igazán kemény domb várta a versenyzőket.

A verseny 3 km-es lassú rajttal kezdődött, majd az éles rajtot követően megkezdődtek a próbálkozások, az első két körben több sikertelen szökési kísérlet is volt, végül a 3. körben sikerült elszakadnia Szijártó Zétény-nek, Mészáros Bencének és Szőke Gábornak. A trióról a 4. körben leszakadt Szőke Gábor, a két ifjú, U19-es titán közösen folytatta a menetelést, amely során 1:13-as előnyt is kiharcoltak a főmezőnnyel szemben. A Hilltopi emelkedőhöz érve az egység már nem volt az igazi, kevesebb, mint 40 mp előnnyel vágtak neki az 1,8 km hosszú, átlag 10%-os emelkedőnek, melyet végül Mészáros Bence bírt jobban, így 1:56:10-es idővel ő nyerte a VI. Brigetio Országúti Mezőnyversenyt! Második helyen 9 mp hátránnyal érkezett Szíjártó Zétény (Kontent DKSI), a 3. helyet nagyon szoros hajrával Püspöki Dániel (Zengő Cycling Team) szerezte meg, 25 mp hátránnyal az első versenyzőhöz képest.

A hölgyek versenyét elképesztő, 1:57:42-es idővel Szabó Zsófia (Doltcini- Van Eyck Sport Women Cycling Team) nyerte, a második helyen Pomucz Edina (Epronex – Bss Oil Team), míg harmadikként Marton Orsolya (FTC) ért célba!

A hosszú távú versenyt végül 155 fő teljesítette sikeresen, akiket nagyon szuper hangulattal, hideg üdítővel, süteményekkel, gyümölccsel vártak a célban.

A rövid távú versenyen 3 teljest kört, azaz 36 km-t kellett teljesíteni a déli forróságban, amely önmagában nagy kihívás elé állította a résztvevőket. A helyezésekről sprintbefutó döntött, amely leggyorsabban Varga Kristófnak (Kőbánya) sikerült, így ő nyerte a rövid távú versenyt! Mögötte Erdős Gergely (Viadukt), Kárpáti Bálint (Kőbánya), Görbe Soma (Kőbánya) értek célba! A hölgyek versenye is sprintbefutót hozott, az első helyezett Bittmann Panna (Acélvakond Cycling Team) lett, Bordás Eszter (Fehérvár Cycling Team) és Polácková Mária előtt! A rövid távot végül 53 fő teljesítette!

EREDMÉNYEK

Ezúton is gratulálunk a teljesítőknek, nagyon köszönjük, hogy eljöttetek versenyezni! Nagyon köszönjük támogatóinknak, szponzorainknak, tagjainknak, önkéntes segítőinknek a támogatást, illetve a rengeteg befektetett munkát! Köszönjük Ollé Árpádnak, hogy biztosította a rendezvény helyszínét és támogatásával megvalósulhatott a verseny! Köszönjük a Rendőröknek, Polgárőröknek, Motoros Útvonalbiztosítóknak, akik egész nap a forró napon ügyeltek a biztonságunkra!

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo