fbpx

Buzsáki Virág és Palumby Zsombor győzedelmeskedett az idei Kanizsa kupán

Buzsáki Virág és Palumby Zsombor (mindketten az SVS Pro Team versenyzői) győzelmével zárultak az Elit kategóriák a vasárnap Nagykanizsán megrendezett olimpiai-krossz magyar kupafutamon. Az U19-es korosztályban is csapattagok állhattak fel a dobogó legfelső fokára, hiszen míg a lányok versenyét Bokros Csenge Anna nyerte, addig a fiúknál Baranyi Dávid Áron (mindketten a Limitless Team – XCO Nagykanizsa versenyzői) győzedelmeskedett.

Az eseménynek ezúttal is a város szélén található – a Csónakázó-tó közvetlen szomszédságában épített – nemzetközi szintű mountain-bike park adott otthont. A versenyzőknek a rendkívül technikás – ugratókkal és sziklakerttel tarkított – útvonal adta kihívásokon kívül a harminc fok feletti hőséggel is meg kellett küzdeniük.

Parti András

A férfi Elit futam első helye, ahogy az várható volt, Parti András és Palumby Zsombor között dőlt el. Mindketten kiválóan kapták el a rajtot és a verseny feléig fej-fej mellett haladtak. Az utolsó pár körön azonban az újdonsült maraton országos bajnok Palumby Zsombor ritmust váltott és meglépett üldözőjétől, a korábbi hetekben kisebb betegséggel küszködő, ezért nem 100%-os formában versenyző Parti Andrástól és magabiztos 2,5 perces előnnyel ért célba. A dobogó harmadik fokára a Cube-Csömör versenyzője, Szatmáry András állhatott fel.

Palumby Zsombor

A Szerencsejáték Zrt. támogatásával megvalósuló kanizsai verseny egyben az augusztus 16.-i zalaegerszegi XCO országos bajnokság főpróbája is volt, ahol tovább folytatódhat Palumby és Parti csatája az Elite férfiak mezőnyében. Ezúttal azonban már az országos bajnoki cím lesz a tét.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo