fbpx

Northwave Revolution országúti cipő teszt – Stílusos és kényelmes

Idén abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy egész éven át “nyúzhatjuk” a Northwave legújabb középkategóriás országúti cipőjét, a Revolutiont, ami mindamellett, hogy eszméletlenül jól néz ki, még kényelmes is.

Az országúti cipőkörkép készítése közben döntöttem el véglegesen, hogy nekem kell egy ilyen cipő és mivel mi a Bikemag.hu-nál már évek óta Northwave cipőket viselünk, ezért a hazai forgalmazó jóvoltából kaphattam egyet tartóstesztre. Új modell lévén kicsit várni kellett rá, mert csak április elejére érkezett meg a szállítmány hazánkba, de végül megkaparinthattam a méretemnek megfelelőt. Apropó a méret, a Northwave azok közé a gyártók közé tartozik, akik az utcai cipők méretével megegyező cipőt készítenek, nem kell akár 1-2 számmal nagyobbat választani belőle, mint egy-két más márkából. A technikai paramétereket nem sorolnám részletesen, azt mindenki elolvashatja a Revolution bemutató cikkében.

Tehát végre a kezemben tarthattam a vágyott cipőt, újra megcsodáltam, már másfél hónap is eltelt a körkép készítése óta. Természetesen ezt a modellt is lefotóztam, nem mintha változott volna a mintadarabhoz képest 🙂 . Kézben tartva érezhető volt, hogy nem egy gramm-mániás, csúcs versenycipőről van szó, amit a sok belső szivacs is megerősít, ilyen luxus kényelmi szolgáltatás a top kategóriában nem járna.

A stoplik felszerelése után gyorsan felhúztam a Revolutiont és számomra szokatlan érzés fogadott. Olyan volt, mintha egy sportcipőbe bújtam volna bele, volt elöl hely bőven a lábujjaimnak, mindenhol párnázott felület ért hozzám és tartotta a lábam a cipő. A belső támaszként funkcionáló Anatomical Arch Support, sokkal hangsúlyosabban tartott, mint eddig bármely cipőmben található technológia.

Már más nem volt hátra, mint kipróbáljam, hogy milyen bringázás közben, végül is egy kerékpáros cipőnél ez nem elhanyagolható szempont. Azt még gyorsan megemlíteném, hogy a forgalmazó is kíváncsi volt a tapasztalataimra, mert a felsőrész tekintetében teljesen új konstrukció a Revolution. A kőkemény versenycipőkhöz szokott lábamnak különös érzés volt elsőre a Revolution bringán is, kényelmes, tartja a lábamat, mindenhol puha szivacsozás, viszont annyira nem közvetlen, mint az eddigi cipőim, persze a felhasználási terület is teljesen más. Egy viselés után soha nem szabad véleményt mondani, mert valamennyire a lábunknak is hozzá kell szoknia a más talphoz, felsőrészhez. Másodszorra már nem volt annyira szokatlan, egy héttel később meg már tekerés közben fel sem tűnt, hogy nem a régi cipőm van a lábamon.

Első ránézésre meg nem mondaná az ember, hogy a Revolution egy jól szellőző modell, pedig az és olyannyira, hogy 20 fok alatt kénytelen voltam leragasztani a talpán a szellőzőket, mert fázott benne a lábam, persze ez a tulajdonság nyáron pont előny lesz és nyári cipőről beszélünk. Alapvetően jó koncepció a Northwave ezen modellje, ami a kényelemre és a stabilitásra épít, ugyanis hosszútávon nagyon meg tudja keseríteni a bringázásunkat, ha valahol egy picit is nyom vagy szorít a cipő. Ezenfelül a stabilitás (belső támasz) azért fontos, mert így lassabban fárad el a talpunk, ami teljesítménycsökkenéssel járna. Magamon is tapasztaltam, hogy egy egész hétvégés mátrai bringázás után sem éreztem azt, hogy fájna valahol a lábam. A tágas orr rész hatalmas szabadságot ad a lábujjaimnak, amiket jól esik időnként megmozgatni.

Az SLW2 mikrometrikus tekerőkkel tényleg nagyon jól beállítható, hogy mennyire legyen szoros a cipő, nagyon pici lépcsőkben lehet szorítani vele és a kétfunkciós kioldó gombbal milliméterről milliméterre lehet lazítani vagy a másik irányba nyomva teljesen kioldani a rendszert. Menet közben többször szorítok/lazítok a cipőkön attól függően, hogy milyen idő van és mennyire dagad meg menet közben a lábam (bár ebben a cipőben ez annyira nem volt jellemző), a Revolutionnál nagyon egyszerűen meg tudtam oldani ezt.

Az egyik kedvencem a Revolution-ban, hogy lehet benne járni. Furcsa ezt mondani egy országúti cipőre, de igenis kényelmes járás közben is (legalábbis az eddigi cipőimhez képest), ebben nagy szerepe lehet az orron és a sarkon található gumirátéteknek, amik elég jól tapadnak. Velem előfordul, hogy egész nap kerékpáros cipőben kell lennem és nem csak bringán töltöm ilyenkor az időm, ilyen esetekben kifejezetten örülök ennek a cipőnek.

Kinek ajánlanám a Revolutiont? Minden országútisnak, aki kényelem terén nem szeretne kompromisszumot kötni és egy szép cipőre vágyik. Ráadásul a Northwave mellett szól, hogy nagyon jó a garanciális ügyintézésük és minden alkatrész van a cipőkhöz, ha valami idővel tönkremenne rajta. Az elején már említettem, hogy a Revolution nem egy hardcore versenycipő, tehát aki maximálisan teljesítményorientált és bírja a lába az ultramerev talpat az inkább nézze meg a csúcsmodell Extreme RR-t, ha kifejezetten versenyzésre keresnék cipőt akkor én is inkább azt választanám.

Nem csak én tesztelek idén az újságnál a Revolutiont, hanem kollégám Thommey is, neki szép kék színben érkezett, szezon közben tőle is olvashattok tapasztalatokat.

Ár: 62 990 Ft
További információk a forgalmazó honlapján.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo