fbpx

Julien Absalon visszavonul

Julien Absalon, az XCO szakág egyik legsikeresebb versenyzője egészségügyi okokra hivatkozva bejelentette azonnali visszavonulását.

 

A 37 éves világsztár eredeti tervei szerint 2019 végéig biztosan versenyzett volna, de pollen-allergiája rendkívül súlyosbodott, ezért orvosával konzultálva az aktív pályafutása befejezése mellett döntött. A 2018-as szezon is már baljósan kezdődött Absalon számára, ugyanis a csuklóját eltörte az első Világkupa futam előtt, ennek ellenére rajthoz állt, de nem tudott maradandót alkotni.

Évek óta tudni lehetett, hogy a kétszeres olimpiai-bajnok, ötszörös világbajnok, hétszeres világkupa győztes francia versenyző pollen-allergiában szenved, ami időnként rányomja bélyegét a teljesítményére, viszont Absalon elmondása szerint legutóbb olyan súlyos allergiás roham jött rá versenyzés közben, hogy alig tudott már lélegezni. Mivel nem szeretne gyógyszerek rabságában élni, ezért visszavonul az aktív XCO versenyzéstől. A kerékpárversenyzéssel nem hagy fel teljesen, más szakágakban valószínű még látni fogjuk.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo