fbpx

Northwave Flash GTX országúti téli cipő – Télen is országúton

Itt az ősz, közeledik a tél, gyakran vizesek az utak, a hőmérséklet már nem emelkedik 10 fok fölé. Ilyenkor országútisként már a szemem előtt lebeg, hogy már megint le fog fagyni a lábam, ha kimegyek bringázni és már előre elmegy a kedvem az egésztől. A Northwave ilyen körülményekre tervezte a Flash GTX országúti cipőt, ami megoldja a fázós lábú országútisok problémáját, Gore-Tex membránja megvéd a hideg menetszéltől és a cipőn kívül tartja a nedvességet.

Nothwave Flash GTX

Az őszi-téli országúti bringázásokat nagyon meg tudja keseríteni, ha fázik a lábunk, ráadásul országúton még jobban ki vagyunk téve a hideg menetszélnek a nagyobb sebesség miatt és nem is egyensúlyozunk annyit, mint terepen, így a talpunk sem dolgozik annyit. Egy-két szerencsés embertől eltekintve pár óra után már mindenkinek erősen elkezd fázni a lába, ha nem használ megfelelő védelmet. Léteznek kamáslik is erre a célra, de a legjobb megoldás a téli cipő. A Northwave Flash GTX országúti cipő nagyban hozzá tud járulni ahhoz, hogy hideg őszi időben és télen is kellemes élmény legyen a kerékpározás.

Nothwave Flash GTX

A Northwave Flash GTX védelmének kulcsa a Gore-Tex® Pique membrán, mely a menetszelet és az esőt is a cipőn kívül tartja, viszont emellett lélegzik is, ezáltal optimálisan melegen tartja a lábunkat. A lélegző képesség azért fontos, mert hiába van hideg valamennyire mégis izzadunk és egy idő után ettől az izzadságtól elázna belülről a lábunk, ami egy idő után teljesen áthűlne és majdnem ugyanúgy fáznánk, mintha nem lenne cipőnk. A megfelelő lélegző képesség biztosításához egy jó technikai zokni is elengedhetetlen (pamutot soha!), ami az izzadságot elvezeti a lábunkról a cipő membránja felé, a Northwave kínálatában találunk is számos ilyen zoknit, pl a téli modellek közül tavaly bemutattuk a Husky-t.

Nothwave Flash GTX

A nyári cipőkhöz képest magas bokarész feltűnő a Flash GTX-en, a téli cipők általában hosszú szárúak, de a Northwave-től eltérő felépítésűek. A Northwave egy Gore-Tex Rattler® anyagú Neoprene Climaflex bokarészt használ a Flash GTX-ben, mely nagy mozgásszabadságot biztosít, tehát egyáltalán nem gátol, nyom tekerés közben bármilyen szögben is álljon a lábunk. Emellett természetesen a nedvességet és a menetszelet is kívül tartja. A Northwave azt ajánlja, hogy esős időben húzzuk rá a nadrág szárát ezzel megakadályozva, hogy felülről beázzon a cipőnk.

A felsőrész BioMap Aero Overlap konstrukció, teljesen a lábunkra simul, nincs rajta semmilyen felesleges elem, ezáltal az aerodinamikai mutatói is elég jók, ez akkor lehet fontos, ha éppen hideg időben versenyeznénk benne (pl a 2018-as Félsziget Kupán). Mindösszesen egy SLW2 tekerőt találunk a cipőn, mely a BioMap kialakítással kombinálva egyedülálló illeszkedést tesz lehetővé.

Országúti modell lévén nem rakták tele védőelemekkel a Flash GTX külsejét, de az orrát a téli igénybevételnek (pl ha beleérne a sárvédőbe) megfelelően megerősítették egy hegesztett TPU betéttel. Integrált sarokvédelmet is beépítettek a Northwave Flash GTX-be, bár itt történetesen nem konkrét védelemről van szó, hanem arról, hogy olyan kialakítású a cipő sarka, ami végig stabilan tartja a lábunkat, nem fog föl-alá mozogni tekerés közben. A sötét hónapok miatt a láthatóság is fontos szerepet játszott a cipő tervezésekor, ezért 360 fokban látható nagy méretű fényvisszaverő elemekkel látták el a külsejét.

A talp a Northwave középkategóriás NRG Air karbonnal megerősített modellje 8.0-s merevségi indexszel, bár télen nem annyira létkérdés a brutál merev talp, mert csak minimális mennyiséget megyünk magas intenzitáson. A hővédelem alulról is megoldott, bár szellőzős a talp, de a belső része teljesen zárt és a membrán alulról is véd, ezenkívül még egy téli talpbetétet is melegen tartja a lábunkat.

Nothwave Flash GTX

A Northwave Flash GTX-et -5 és +15 fok közé ajánlja a gyártó, de ez nagyban függ a felhasználótól, nem szabad szentírásnak venni ezt az ajánlást, valakinek 10 fok körül lesz optimális viselet, mások pedig 0 fok körül is minden gond nélkül fogják viselni. Extrémen fázós lábúaknak az Arctic verzió az ajánlott, mely ugyanezekkel a tulajdonságokkal bír, mint a bemutatott modell, de melegebb membrán található benne.

A Northwave Flash GTX-et egész télen át tesztelni fogjuk, olvashattok majd róla bővebben.

Jellemzők:
– NRG Air carbon reinforced talp (karbonnal erősített, könnyű thermoplastic anyag) AirFlow szellőzőrendszerrel.
– 8.0-s merevségi index
– Víz- és szélálló Gore-Tex® Pique membránnal ellátott felsőrész, mely optimálisan melegen tartja a lábakat
– BioMap Aero Overlap konstrukció, kényelmes, lábra simuló kivitel, kiváló aerodinamikai tulajdonságokkal
– Az orr részen hegesztett TPU erősítésekkel
– Megújult SLW2 zárórendszerrel, mely egyedülálló illeszkedést tesz lehetővé
– Gore-Tex Rattler® anyagú Neoprene Climaflex bokarész extra mozgásszabadságot biztosít, minimalizálja a nyomáspontokat, és egyúttal vizet is kívül tartja
– Az integrált sarokvédelem biztonsággal tartja a helyén a láb hátsó harmadát
– A speciális GTX talpbetét tökéletes összhangban működik a felsőrész membránjával
– A 360fok-ban elhelyezett fényvisszaverő betétek extra láthatóságot biztosítanak
– -5 és +15 fok közötti használatra ajánlott
– Fekete színben
– 39-től 48-as méretig

Ajánlott fogyasztói ár: 69 990 Ft
További információkért keresd a forgalmazó honlapját

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo