fbpx

Nemzetközi szinten bejegyezték az első magyar profi Mountain Bike csapatot

A sportág történetében az idei év az első, amikor hazai professzionális Mountain Bike csapat indulhat nemzetközi versenyeken. A négy főből álló Euro One-Cube Team mind felszerelésében, mind pedig tudásában felveszi a versenyt a világ más profi csapataival.

Az Euro One-Cube Team egyike lett a világ UCI listás (Union Cycliste Internationale ? a kerékpáros sport világszövetsége) profi csapatainak, így a hazai MTB sport felnőtt a világszínvonalhoz ? jelentette ki a szakág szövetségi kapitánya és a csapat vezetője. Valter Tibor elmondta, a hazai versenyeken hozzávetőleg 5000-en indulnak kisebb-nagyobb rendszerességgel, ebből közel ezren igazolt versenyzők. Ez az a mezőny, amely ki tudta nevelni a mostani, felső ligás együttest.

Az Euro One – Cube Pro MTB Team névvel regisztrált csapat 2010-ben négy versenyzővel kezdi meg profi pályafutását. A versenyzők: Bogár Gábor (35), Csielka Márk (19), Juhász Zsolt (20) és Szatmáry András (20). A csapat működése, versenyzése természetesen elképzelhetetlen lenne a támogatók nélkül. Az anyagi háttérből jelentős részt vállal az egyik névadó szponzor az Euro One Számítástechnikai Zrt., míg a kerékpárokról és minden egyéb technikai segítségről a másik névadó, a Cube kerékpármárka gondoskodik. A versenyzők köré komoly kisegítő stáb állt fel, és a Valter Bogár és Társa Sport Kft. hároméves projektet dolgozott ki a nemzetközi élvonalhoz való felzárkózáshoz.

Euro One-Cube Team csapatmez 2010

Euro One-Cube Team csapatmez 2010

Ahhoz, hogy a csapat eredményesen szerepeljen 2010-ben, versenyzőinek minél több világversenyen kell indulnia, és ott pontokat kell szerezniük. A különböző rangú pontszerző versenyeken a versenyzők egyéni eredményeinek összesítése adja a profi csapatok rangsorát. 2010-ben 104 profi csapat regisztrált az UCI-nál, ebből kb. 50 csapat indít versenyzőt az Olimpiai szakágban.

A csapat idei célkitűzése a világ Olimpiai Cross profi csapatai közül a 35-40. hely megszerzése. Versenyprogramjuk 20 versenyből áll idén, 4 világkupa mellett a környező országok C1-C2 nemzetközi minősítéses versenyein állnak rajthoz. Emellett persze elindulnak a legtöbb hazai rangos megmérettetéseken is. Ez a gárda most egy olyan lehetőséget kapott, amely csak kevés versenyzőnek adatik meg ebben a sportágban, számos kelet-európai országnak még nincs profi csapata ? mutatott rá a csapatvezető.

Euro One-Cube Team:

Versenyzők:
Bogár Gábor (35)
Csielka Márk (19)
Juhász Zsolt (20)
Szatmáry András (20)

Háttérstáb:
Valter Tibor – Team Manager
Dr. Simonyi Ákos – sportigazgató
Dr. Györe István – sportorvos
Bozsik Ágnes – sportmasszőr
Varga Zoltán és Zámbori Miklós – kerékpárszerelők
Horváth Attila – csapattitkár

Forrás: Euro One-Cube Team sajtóközlemény

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo