fbpx

Nemzeti bajnokságok a déli féltekén: Rohan Dennis az ausztrál időfutam bajnok

Földünk déli féltekéjén, mivel ott ilyenkor van nyár, általában januárban rendezik a nemzeti bajnokságokat. Ausztráliában már túl vannak a kritérium és időfutam versenyeken, melyeknek eredményeit itt olvashatjátok.

Még a hét közepén rendezték meg a kenguruk földjén kiváltképp népszerű kritérium nemzeti bajnokságot, melyet az elit férfiaknál már harmadik alkalommal nyert meg Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), Steele Von Hoff és Brenton Jones előtt, míg a nőknél Rebecca Wiasak győzött, a 2. helyet Sarah Roy, a harmadikat pedig Kimberley Wells szerezte meg.

Az U23-as és U19-es férfiakén kívül, pénteken zajlottak az időfutam számok, az elit férfi kategóriában a BMC versenyzője, Rohan Dennis, teljesítette leggyorsabban a 40,5 km-es távot, ezzel zsinórban harmadszor megszerezve az ausztrál időfutam bajnoki címet, mögötte 1 perc 7 másodperccel Luke Durbridge (Mitchelton-Scott) szerezte meg a 2. helyet, míg a harmadik a szintén BMC-s Richie Porte lett 1 perc 44 másodperc hátránnyal.

A nőknél papírforma szerint a kétszeres világbajnoki bronzérmes Katrin Garfoot nyert, ezzel ő is megszakítás nélkül harmadszor szerezte meg ez ausztrál bajnoki címet. A 29,5 km-es távot 41 perc 45 másodperc alatt teljesítette és csaknem két és fél percet vert rá a 2. helyezett Lucy Kennedy-re (Mitchelton-Scott), akit 7 másodperccel követett a 3. Shara Gillow (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope).

Érdekesség, hogy a szombatra tervezett Gran Fondo bajnokság a időjárás miatt elmarad, ugyanis jelenleg annyira meleg van Ausztráliában, és a többi verseny programján is változtatniuk kell.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo