fbpx

Nem fogja Gaviria megverni Cavendisht, megvették

A Tour de San Luis-on remeklő, majd a múlt heti pálya vb-n omnium világbajnoki címet szerző kolumbiai Fernando Gaviria profi szerződést írt alá.

Fernando Gaviria kétszer legyőzte Cavendisht San Luisban (Fotó: Tour de San Luis Prensa)

Fernando Gaviria kétszer legyőzte Cavendisht San Luisban (Fotó: Tour de San Luis Prensa)

A 20 éves kolumbiai fiú érdemeit növeli, hogy junior vb-címei és a Tour de San Luis-on mutatott formája – kétszer legyőzte sprinten Mark Cavendish-t – alapján Franciaországban esélyesként állt rajthoz a pályakerékpáros világbajnokság omnium versenyszámában és így is haza tudta vinni a szivárványszínű trikót.

Ennyi szükségeltetik egy profi országúti szerződéshez, s végül nem mással írt alá, mint azzal a csapattal, ami egy sprinter fejlődése szempontjából a lehető legjobb hely: a belga Etixx-Quick Step csapatával, ahol a világ legeredményesebb aktív sprintere, Mark Cavendish is teker.

Gaviria 3 évre, a 2017-es szezon végéig írt alá az egyik legnagyobb költségvetésből gazdálkodó WorldTour-istállóval, ahol a nagy körversenyek szempontjából honfitársa, Rigoberto Uran az egyik első számú GT-menő.

Nagyon várom, hogy a csapat színeiben versenyezzek, a Quick Step volt az első számú opcióm, a rajongójuk vagyok gyerekkorom óta. Nagyon tisztelem Mark Cavendish-t, a Tour de San Luis-on is folyamatosan őt figyeltem, amennyire lehet próbáltam eltanulni, hogyan helyezkedik. Számomra a lehető legjobb, hogy egy olyan csapatba igazolhatok, ahol a lehető legtöbbet tudnak a sprintekről és a része lehetek a gépezetnek. Sokat fejlődhetek így, kihozva magamból a maximumot – nyilatkozta a kolumbiai.

A Quick Step menedzsere, Patrick Lefevere megígérte, hogy tiszteletben tartják majd Gaviria szándékait, hogy részt vehessen a 2016-os olimpián, ringbe szállva az omnium aranyért. Mark Cavendish pedig twitter-üzenetben hárította el a pletykákat, miszerint ő nem szerette volna, ha Gaviriát leigazolják: „Ellentétben azzal, amit néhány szarkeverő kezdett terjeszteni, fel vagyok dobva, hogy az Etixx-Quick Step leigazolta Gaviriát. Isten hozott pajtás!”

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo