fbpx

Nem ért véget az Astana Team kálváriája: Nibali izgulhat a Tour miatt

Az UCI magkapta az Institute of Sport Sciences of the University of Lausanne (ISSUL) által készített 2015-ös UCI WorldTour csapatokkal kapcsolatos doppingellenes, szervezeti struktúrát és tevékenységet vizsgáló audit [szervezeti átvilágítás] eredményeit, és annak hosszas tanulmányozását követően kezdeményezi a Licence-kiadó Bizottság (Licence Commission) számára az Astana Pro Team versenyengedélyének visszavonását.

Az indoklás szerint a ISSUL-vizsgálat számos hiányosságot tárt fel az Astana Pro Team működési szabályzata és valós szervezeti tevékenysége között. […] Emellett az olasz nyomozóhatóságok további anyagokat juttattak el az UCI számára az általuk folytatott [ú.n.] Padovai vizsgálat eredményeiből, amelyet az UCI az ISSUL anyaghoz csatolva továbbított a Licence Commission felé. Az eljárás szabályszerű lefolytatása érdekében a Licence Commission döntéséig az UCI ezen felül a ügy kapcsán más információt nem közöl, a Padovai vizsgálat eredményeiről nem nyilatkozik. […]

_tenerife16
Az ügy hátterében a 2014 decemberi UCI döntés áll, amely a Maxim és Valentin Iglinszki EPO-, illetve Ilya Davidenok szervezetében kimutatott anabolikus szteroid miatt az Astana Pro Team csapat számára a 2015-ös versenyengedély kiadását feltételekhez kötötte, amely tartalmazta a ISSUL által végzett audit vizsgálatot, azaz a kazah csapat szervezeti működésének átvilágítását. Az audit eredménye ezek szerint nem volt kedvező az Astana Pro Team-re nézve, így az UCI a mai nap lépéseket tett a 2015-ös versenyengedély felülvizsgálatára.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo