fbpx

Neff és Kulhavy győzött Nové Mesto-ban, Benkó Barbi pedig top formában versenyzett

Benkó Barbara pályafutása legjobb formáját nyújtva végig a TOP 20-ban versenyezve végül a 21. helyen végzett a Nové Mesto-ban megrendezett XCO világkupa futamon! Juhász Zsolt 81., Dina Márton 107., Parti Andráss gyomorrontás miatt nem tudott rajthoz állni.

nove_mesto_nok
Péntek éjszaka, és szombaton reggel is esett az eső Nové Mesto-ban az első UCI XCO világkupa helyszínén. Szerencsére nem volt vészes mennyiség. A nők rajtjánál Benkó Barbi kiválóan indult meg, és az első két körben a 10-14-17. helyen tartotta magát Sabine Spitzékkel meccselve. Utána visszaesett pár helyet, de egészen a végéig a top 20-ban maradt! Sajnos az utolsó körre kicsit elfáradt, így végül a 11. helyen végzett. Jolanda Neff és Gunn Rita Dahle nagyon kemény csatát vívott egymással egészen a verseny végéig. Döbbenetes, hogy Gunn Rita mennyire partiban volt a nála 20 évvel fiatalabb Neffel. Végül 1 másodperc előnnyel Jolanda behúzta a VK futamot. Prevot nem tudott beleszólni kettőjük csatájába, ő Pendrellel meccselt a 3. helyért ami meg is lett neki. A tavalyi világbajnok Catherine Pendrel így lecsúszott a dobogóról.

A mezőny talán legkönnyebb fully-ja a dobogó legfelső fokára segítette Nino-t!

A mezőny talán legkönnyebb fully-ja a dobogó második fokára segítette Nino-t!

A férfiak mezőnyében Parti András sajnos gyomorrontás miatt nem tudott rajthoz állni, így Juhász Zsolt, és Dina Marci képviselte hazánkat a férfiaknál. A rajt utáni első emelkedőn kisebb bukás alakult ki a 20. hely környékén, de mindenki tudta folytatni a versenyt. Még az első körben Stephane Tempier a BH-Bikes versenyzője kiállt nyeregcső törés miatt. El is ment a versenye ezzel, mivel nem lehet az UCI szabály szerint kerékpárt cserélni, viszont a gép XTR Di2 szettel volt szerelve, aminek az akksija a nyeregcsőben volt. Persze az akkut is hordozó törött cső kihúzásakor a kábel beesett a vázba… Vissza tudott állni, de csak a sor végére.

Jobb lett volna a softailt választani

Jobb lett volna a softailt választani

Az első kör után Nino vezette a mezőnyt néhány másodperccel, de Jaroslav Kulhavy hamar felzárkózott hozzá, és a 2. körben rövid időre át is vette a vezetést. A laposabb részeken Jaro volt az erősebb, de a technikás emelkedőkön, illetve a sziklakertben Nino hozta a formáját. Florian Vogel egyre jobb formában van, olyannyira hogy még a tavalyi világbajnok Absalont is maga mögött tartotta két kör erejéig! Lehet Jujunak inkább az új Teamelite softail bringájával kellett volna indulnia mint a fullyval.

Prototípus Focus Raven Florian Vogel alatt

Prototípus Focus Raven Florian Vogel alatt.

Vogel viszont egy álcázott prototípus Focus géppel ment, ami egészen a negyedik helyig repítette! A dobogó első két helyéért viszont vérre mentek!  Nino és Jaroslav folyamatosan üldözték egymást, az igazi harc pedig az utolsó körben jött. A technikás mászáson Kulhavy hibázott, de Schurter hiába ment el 2-3mp-el, a cseh versenyző fel tudott zárkózni, és az utolsó nagy emelkedőn brutális hajrába kezdett.

Jaro szinte repült az utolsó körben!

Jaro szinte repült az utolsó körben!

Erre Nino válaszolni sem tudott, és 100 m-en kapott 4-5 másodpercet, amit Kulhavy tovább növelt. Hazai közönség előtt így ő állhatott a dobogó legfelső fokára. Nino Schurter lett a második, Julien Absalon a harmadik, Florian Vogel a negyedik. Juhász Zsolti a 81. helyen végzett.

Benkó Barbi így nyilatkozott remek eredményéről:

Nove Mesto Világkupa 21.hely! Elmondhatatlan érzés visszatérni a világ elitjébe és remélem ez még csak a kezdet! Óriási köszönet az edzőimnek, családomnak, barátomnak akik mellettem álltak az elmúlt nehéz időszakban, hittek és bíztak bennem, talán jobban is mint én magamban… Csak úgy mint a Focus csapat, a legjobb, hihetetlen amit értünk tesznek!
Remek érzés volt hallani a rengeteg magyar szurkolást és kilábalást a pálya széléről, köszönöm szépen!

Eredmények:

Elite nők:
1    NEFF Jolanda-STOECKLI PRO TEAM    1:34:29
2    DAHLE FLESJAA Gunn-Rita-MULTIVAN MERIDA BIKING TEAM    1:34:30
3    FERRAND PREVOT Pauline-RABOLIV    1:36:08
4    PENDREL Catharine-LUNA PRO TEAM    1:36:50
5    LANGVAD Annika-SPECIALIZED RACING    1:36:56
..21    BENKO Barbara-FOCUS XC TEAM    1:41:48

U23 férfiak:

1    FORSTER Lars-WHEELER – IXS TEAM    1:22:20
2    RODRIGUEZ GUEDE Pablo 1:22:37
3    FRISCHKNECHT Andri-SCOTT-ODLO MTB RACING TEAM    1:23:05
4    SEIGLE Romain-FOCUS ROTOR EKOI    1:23:24
..107    DINA Marton-CUBE-CSOMOR MTB TEAM    -1LAP

Elite férfiak:

1    KULHAVY Jaroslav-SPECIALIZED RACING    1:33:27
2    SCHURTER Nino-SCOTT-ODLO MTB RACING TEAM    1:33:51
3    ABSALON Julien-BMC MOUNTAIN BIKE RACING TEAM    1:34:43
4    VOGEL Florian-FOCUS XC TEAM    1:35:29
..81    JUHASZ Zsolt-WABERER’S AREUS MTB TEAM    1:46:20

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo