fbpx

Nagy küzdelem a kecskeméti plázson!

A futóhomok szó új értelmet nyert a hétvégi kecskeméti a Linartech Autóház Kupán, ahol a sajátos körülményekhez kellett alkalmazkodnia a vállalkozó kedvű bringásoknak. A kecskeméti SuperCross derbin Wouter Cleppe ezúttal sem talált legyőzőre.

DSC_0026A hétvégén rendezték a Benkó Zoltán Szabadidő Központban a terepkerékpáros Supercross sorozat hatodik futamát. A rendezők a Linartech Autóház Kupa alkalmából új pályával, új autókkal és új kihívásokkal lepték meg a közel 130 bringázni és versenyezni vágyó sporttársat. Az előzetes időjárás alapján hatalmas sárdagasztásra lehetett számítani, de végül vasárnap nem a dagonya, hanem a mély homok izzasztotta meg a versenyzőket.

DSC_0032A vendégmarasztaló kunsági aranyhomok fogalma most nyert igazi értelmet a versenyzők számára. A technikás, mesterséges akadályokkal tűzdelt pályán nem voltak magasságok. Mélységek annál inkább. Mégpedig a tóparti strand homokjában, ahol többek inkább a futást választották, miután megismerkedtek a homokágyban keletkezett mélyszántásokkal. Valószínűleg ezért futó- és nem bringáshomok a neve…

DSC_0009Az Elit férfi kategóriában nem jött össze a trónfosztás, a Magyarországon élő belga nemzetiségű Wouter Cleppe-t ismét csak megszorítani tudta Fejes Gábor, a Dr. Bátorfi-Agria KTK országúti versenyzője! A női elit kategóriában Dósa Eszter (Kross) nyert, akit Kanti Dorottya (Kőrösbike) és Orosz Anita (Trek Se) követett.

A teljes eredméylista itt érhető el.

A SuperCross sorozatról a honlapján további információk olvashatók.

A sorozat január 5-én az EtyekCross-szal zárul, ahol ismét a filmipari helyszínek között mérkőzhetnek a crossosok.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo