fbpx

Nagy átigazolási körkép – III. rész

Lezajlott a világbajnokság, lassan vége a World Tour sorozatnak is (már csak a Lombard és a Pekingi Kör van hátra), így időszerűvé vált, hogy egy összegző írással jelentkezzünk az átigazolásokról. Cikksorozatunk nem törekszik az összes versenyző bemutatására, csupán szemezget az ismertebb nevek közül.

Omega Pharma-Quick Step (Fotó: Stefano Sirotti)

Omega Pharma-Quick Step (Fotó: Stefano Sirotti)

Omega Pharma-Quickstep

Petacchi és Renshaw érkezésével összeállt Mark Cavendish dream teamje. Nem szabad kifelejteni az érkezők sorából a Touron csodát művelő Jan Bakelants-ot sem. A Vacansoleilből a 2012-es Girón emlékezeteset alkotó belga Thomas De Gendtérkezik. Jövőre az Omega mezét viseli Rigoberto Uran is, viszont kérdéses, hogy a „Manxman” vonatának kialakulása mellett mennyire lesz képes zavartalanul harcolni a körversenyek összetettjeiért.

Chavanel fog hiányozni, aki az IAM-hez távozott (Jérome Pineau-val karöltve), illetve Peter Velits, aki a BMC kedvéért hagyta el a belga alakulatot. Bert Grabsch-tól is megválnak, vélhetőleg befejezi pályafutását.

(Fotó: Stefano Sirotti)

Damien Howson (Fotó: Stefano Sirotti)

Orica – GreenEDGE

O’Grady Tour utáni hirtelen visszavonulásáról már valószínűleg értesült a legtöbb kerékpárrajongó, egyébként viszont nem sok hivatalos hír jelent még meg az ausztráloktól. Santaromita érkezése már biztos, Goss, Gerrans és Baden Cooke viszont még nem rendelkezik érvényes szerződéssel 2014-re. Daryl Impey a legutolsó információk szerint 2 évre hosszabbíthat.

A kerékpársport egyik új nagy reménysége, az U23-as időfutam világbajnokságot brutális fölénnyel nyerő Damien Howson immáron teljes jogú csapattagként vág neki a 2014-es szezonnak az ausztrál csapatban. Sőt, már a Yates-testvérek is leszerződtek az Oricával.

PIC382825559

Argos-Shimano

A csapat 2014-ben már Giant kerékpárokon igyekszik megismételni idei sikereit. Kittel, Dagenkolb és Barguil helye biztos, de további tíz társukat kivéve rengeteg még a kérdés a keretet illetően.

(Fotó: Stefano Sirotti - sirotti.it)

(Fotó: Stefano Sirotti – sirotti.it)

Team Saxo Bank

Az kerékpáros sajtó egyik legkedveltebb témája Alberto Contador jövője. A spanyol 2014 végéig érvényes szerződéssel rendelkezik, azonban a Tinkoff kiválásával alacsonyabb fizetésre számíthat a következő szezonban. Érdekes pletykák hangoztak el egy esetleges “Alonso-team”-be való csatlakozásról, azonban a csapat meghiúsulásával ezek a feltételezések értelmüket vesztették. Szponzort azonban még mindig nem sikerült találni, és egyre több versenyző fejezi ki aggodalmát a csapat 2014-es jövőjével kapcsolatban…

Team Sky (Fotó: Stefano Sirotti)

Team Sky (Fotó: Stefano Sirotti)

Sky

Rigoberto Uran kiválásával már nincsen túl sok dudás a csárdában, ám érdekes módon a helyét az Euskaltelből megmenekülő Mikel Nievével pótolják.

Chris Horner (Fotó: Stefano Sirotti)

Chris Horner (Fotó: Stefano Sirotti)

RadioShack -> Trek Factory Racing

Riccardo Zoidl, az Osztrák körverseny és a Europe Tour győztese rögtön World Tour csapatban kapott lehetőséget, ráadásul nem is akármilyen nevek mellett. A sokadszorra újraformálódó dream-team Cancellaraval és a Schleck-testvérekkel kérdés, hogy végre valóban rászolgál-e a nevére. A Treknél láthatjuk 2014-ben a Van Poppel testvéreket is.

Érdekes, hogy a 38 éves Klödennel és a Vueltát megnyerő 42 éves Hornerrel még nem hosszabbítottak, az örök harcos Voigtnak viszont kibélelt helye van a Treknél.

Fotó: Srtefano Sirotti / Sirotti.it

Fotó: Srtefano Sirotti / Sirotti.it

Vacansoleil

Több mint valószínű, hogy a holland csapat lesz a búcsúzó a World Tour kártyák kiosztásánál. Ezt alátámasztja a Bianchi távozása és a tény, hogy a versenyzők zöme már leigazolt más csapathoz.

Az Ag2r-ről, az Astana-ról, a Belkinről, a BMC-ről, a Cannondale-ről és a megszűnő Euskaltel-ről itt olvashatsz.

Ha az Ag2r, az Astana, a Belkin, a BMC, a Cannondale, és az Euskaltel  jövője érdekel, ide kattints.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo