fbpx

Műsoron a szentendrei kerékpározás kérdése a Magyar Rádióban

szentendre_bringa_zonaA napokban a Kossuth Rádió Napközben című műsorában is terítékre került a kerékpározás tiltása Szentendrén, amivel kapcsolatban szinte az összes érintett fél nyilatkozott…

A közel 20 perces riport során előbb megszólaltak szentendrei polgárok, akiknek jelenleg fizikailag lehetetlen eljutni A-ból B-be kerékpárral a tiltás miatt, és választhatnak, hogy szabályt sértenek, vagy nem ülnek bringára.

bringa_zona_riportMegszólalt az „Engedélyezzük a kerékpározást Szentendrén!” mozgalom elindítója – aláírásaitokkal továbbra is IDE KATTINTVA támogathatjátok az ügyet – Vörös Csaba elmondta, hogy legutóbbi bírságát nem fizette be, jelen pillanatban jogi útra próbálja terelni a kérdést, kész elmenni az ombudsmanig.

A közlekedés-szervezési elvekkel kapcsolatban szót kapott a kialakult helyzetért felelős közútkezelő képviselője, a tiltó táblák levételét – úgy tűnik támogató – szentendrei önkormányzat képviselője, és a Magyar Kerékpárosklub elnöke, László János is. Utóbbi arra hívta fel a figyelmet, hogy ne a bringásokat támogassák a szabályozásnál, hanem a minél élhetőbb közlekedést.

A vágatlan hanganyag:

A Bringa Zóna Facebook-oldala: https://www.facebook.com/BringaZona

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo