fbpx

Mountain bike vb: Muszula Balázs a junior downhill futamon 36.

A downhill versenyekkel véget értek az ausztráliai Cairns-ben rendezett mountain bike világbajnokság küzdelmei, a lejtőző szakágban a junior (U19) férfiak futamában Muszula Balázsnak szurkolhattunk magyar részről.

Balázs elmondása szerint ilyen poros pályán még soha nem bicózott, de nagyon élvezte. Driftes, gödrös, tempós, ugratós, tekerős… A magyar versenyző az időmérőn elkaszált egy pályabírót az első szektorban, szerencsére mindenki épségben tápászkodott fel, az időmérőnek pedig vb-n nincs jelentősége a végeredmény szempontjából. Balázs ma – még mindig száraz pályán – végül 36. lett futamában, 25,261 másodperccel elmaradva a győztes brit Matt Walker mögött.

Az elit felnőtt futamon az óriási porban folyamatosan változtak a kádak, azok a nemzetek jártak jól, akiknek versenyzői folyamatosan tudták informálni a fentről indulókat a változásokról. Az alsó részen komoly sprinteri kvalitásokra is szükség volt, elképesztő erővel kellett tekerni a biciklit. Eleinte az ausztrálok vitték a prímet, 30-as rajtszámmal Mick Hannah sokáig vezetett, de jött a végén 6-os rajtszámmal Loic Bruni és hiába végzett 4 hazai versenyző az első hatban, francia győzelem született.

A junior verseny eredménylistája: mtb_vb_dh_jun
.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo