fbpx

Moritz Milatz “last-minute behívót” kapott az olimpiára

A Multivan Merida Team német versenyzője, Moritz Milatz “last-minute behívót” kapott az olimpiai csapatba a Német Kerékpáros Szövetségtől. Milatz a világbajnokságon legjobb németként elért kilencedik helyével bebizonyította, hogy beletartozik a világ hegyikerékpáros elitjébe és megérdemli a pekingi repülőjegyet.

A Multivan Merida Team, így három bringással képviselteti magát az olimpián, hiszen a spanyol José Hermida és a norvég címvédő Gunn-Rita Dahle Flesja is indul a cross-country futamon. Az utolsó megmérettetést az augusztus 22-23-ai olimpiai futam előtt a bringások számára a kanadai világkupa futamok jelentették.

A svájci Ralph Naef is készül Pekingbe. Neki volt a legnehezebb dolga a svájciak között dúló kvalifikációs harc során és végül hazája szövetsége tartalékként nevezte meg a keretben. Ralph így tulajdonképpen még egyike annak a négy embernek, akik Svájc színeiben éremért küzdhetnek majd az ötkarikás játékokon. A vb-bronzérmes svájci annak a szabálynak esett áldozatul, hogy egy nemzet csak három versenyzőt indíthat a futamon.

Hermida és Milatz mellett a magyar színeket képviselő Parti Andrást is láthatjuk majd a rajtvonalnál.

Hozzászólások

Címkék:

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo