fbpx

Modolo elcsente Sagan szülinapi ajándékát a Tour de San Luis záróetapján – videó

A sprintbefutóról, a Lampre-Merida és a Cannondale munkájáról, a végén pedig Sacha Modolo és Peter Sagan párharcáról szólt a héten zajló UCI 2.1 kategóriás Tour de San Luis zárószakasza. Az összetett győzelemnek a sikerét korábban bebiztosító kolumbiai Nairo Quintana (Movistar) örülhetett.

Quintana szombaton már csak a lídertrikót vigyázta

Quintana szombaton már csak a lídertrikót vigyázta, Arredondo második hegyi befutóját nyerte

Quintana, miután a csütörtöki királyetapon bemutatott szökésének köszönhetően odaverekedte magát a generál élére (2.), másnap az időfutamon átvette a vezetést Philip Gaimontól (Garmin-Sharp), és a szombati újabb hegyi befutón meg is erősítette összetett első helyét. A versenyt követő nyilatkozatában azon túl, hogy győzelme kulcsmomentumának a királyetapon bemutatott teljesítményét nevezte meg, érdekesebb, hogy kérdőjelesen beszélt idei körverseny-terveiről. Fontos kiemelni, hogy ezt a Movistar hivatalos sajtóközleményében küldött interjúban mondja, vagyis a korábbi hírekkel ellentétben kijelenthetjük, hogy a spanyol csapatnál mégsincs eldöntve egyelőre, hogy ki lesz a kapitány a Touron.

A hetedik szakasz befutója Lampre-Merida sikerrel

A hetedik szakasz befutója Lampre-Merida sikerrel

Visszatérve a zárószakaszra, Terrazas del Portezuelo befutója enyhén emelkedett, ami nagyon kedvezett Peter Sagannak, és csapata, a Cannondale szülinapi ajándékot készített elő a szlovák bajnoknak (aki tegnap töltötte be 24. életévét), remekül dolgozva a hajrá előtt. A levesükbe azonban a Lampre-Merida köpött bele, a fukszia-mezesek már a 148 kilométeres etap során is sokat dolgoztak a szökevények semlegesítéséért, és az utolsó kilométereken Filippo Pozzato és Max Richeze hozta helyzetbe a frissen igazolt olasz sprintert, Modolót.

Videón a hajrá, a Tour de San Luis védjegyének számító állókamerás-rádiós kommentár kombinációval:

Pozzato mondta a végén, hogy ne aggódjak, csak kövessem őt. Így is tettem, 200 méterrel a cél előtt indítottam, és sikerült megverni Sagant – mondta nemes egyszerűséggel a befutó után Modolo, akinek idei nagy álmai között szerepel a Milano-SanRemo klasszikus és minél több szakaszsiker a nagy körversenyeken. A Tour de San Luis végő sorrendje nem változott az utolsó szakaszon, a dobogóra Quintana mellé Phil Gaimon (és a helyi hős, a San Luis Somos Todos csapatát erősítő argentin Sergio Godoy állhatott még fel. Kiemelendő még a kolumbiai Julian Arredondo (Trek Factory Racing) teljesítménye, aki két hegyi befutót nyert Argentínában, a második, és a hatodik szakaszon.

Az összetett dobogósok

Az összetett dobogósok

A Tour de San Luis (jan. 20-26.) összetett végeredménye:

1 Nairo Alexander Quintana Rojas (Col) Movistar Team 24:48:48
2 Phillip Gaimon (USA) Garmin Sharp 0:00:43
3 Sergio Godoy (Arg) San Luis Somos Todos 0:02:02
4 Julian David Arredondo Moreno (Col) Trek Factory Racing 0:02:54
5 Enzo Moyano (Arg) San Luis Somos Todos 0:03:04
6 Eduardo Sepulveda (Arg) Bretagne – Seche Environnement 0:03:43
7 Marc De Maar (AHo) Team Unitedhealthcare 0:03:44
8 Peter Stetina (USA) BMC Racing Team 0:03:51
9 Darwin Atapuma Hurtado (Col) BMC Racing Team 0:03:57
10 Domenico Pozzovivo (Ita) AG2R La Mondiale 0:04:03

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo