fbpx

MITAS külsőkkel a világ legkeményebb MTB versenyén

A Mitas 2019-ben is a hivatalos gumipartnere volt a világ legnagyobb többnapos MTB versenyének, a múlt vasárnap véget ért Cape Epicnek. A cseh gumigyártó az elmúlt években szintet lépett, több nagy MTB verseny támogatása mellett profi csapatokat is szponzorál külsőivel.

Minden évben a Cape Epic beszámolónkban megemlítjük, hogy a verseny hivatalos gumipartnere a Mitas volt, most pedig elmagyaráznánk, hogy miért is olyan különleges ez. A Mitas, korábbi nevén Rubena, nagyon sokat tesz azért, hogy a gumijait fejlessze, és erre az egyik legjobb lehetőség, ha a világ legjobb versenyzőivel dolgozhat együtt, nekik készíthet külsőket a legkeményebb MTB versenyekre.  Ráadásul egy szintet el kell érni ahhoz, hogy valaki pl a Cape Epic hivatalos gumipartnere lehessen, meg kell felelni a gumiknak a világ legkeményebb többnapos MTB versenyének kívánalmainak. Pl a Mitas kifejezetten a Cape Epicre fejlesztette a Textra defektvédelmet, ami minimális extra tömeg mellett jelentősen csökkenti a defektek számát. Ez a technológia természetesen már nem csak versenyzők, hanem bárki számára elérhető a kerékpárüzletekben.

A Mitas Textra gumik a Cape Epic maratonon is bizonyítottak

A Cape Epicen három csapat (KROSS SPUR Racing Team, Mitas Head New Race, Shimano Aus) élvezte a Mitas kiemelt figyelmét, ők mind Textra technológiával ellátott külsővel versenyeztek, éppen szakaszfüggően Scylla TD, Kratos TD,  Zefyros TDi, vagy Hyperion TD külsővel versenyeztek (természetesen sokan mások is használták a gumikat, de róluk nincs információnk).

A legjobb eredményt az Ondrej Fojtik – Jose Silva alkotta Mitas Head New Race csapat érte el, ők az összetett második helyet szerezték meg a Master kategóriában. A KROSS Spur Racing Team női párosa, Maja Wloszczowska és Ariane Lüthi, a női dobogó harmadik fokára állhatott fel annak ellenére, hogy a lengyel versenyzőnő nem volt teljesen egészséges a verseny során. Az Ondrej Cink – Sergio Mantecon duó a legkeményebb kategóriában, az elitek között a 27. helyen végzett, de azt is érdemes hozzátenni, hogy az utolsó szakaszt megnyerték. A Shimano Aus versenyzői Brendan Johnston és Cameron Ivory is az elit kategóriában volt érdekelt, ők az abszolút 24. helyet szerezték meg.

Az idei évben hosszabbította meg a Cape Epic a Mitas-szal a szerződését, 2021-ig biztos, hogy a Mitas lesz a verseny hivatalos gumipartnere. Mint a címben már említettük a Cape Epicen kívül is támogat versenyeket a cseh márka, a két hét múlva kezdődő Mitas 4Islands Horvátországnak is országnak a szponzorai és nem mellesleg a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) is a partnerei közt tudhatja a Mitas-t.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo