fbpx

Megvették a csapatot, de mégsem: Folytatódik a Mitchelton-Scott megvásárlásának története

Két hét alatt sok minden történt a Mitchelton-Scott háza táján, először úgy tűnt, hogy új szponzort találtak, aztán kiderült, hogy eladásról van szó, utána a vevő legnagyobb meglepetésére lefújták az üzletet, most pedig ott tartunk, hogy 10 milliót Eurót kínálnak a csapat WorldTour licencéért.

Egy hete jelent meg utoljára cikk nálunk a Mitchelton-Scott eladásával, szponzorálásával kapcsolatban, akkor úgy látszott, hogy a lezárult az ügy, de azóta szinte napról-napra új információk jelennek meg a csapat életével kapcsolatban.
Tömören összefoglalva múltkor megírtuk, hogy a Mitchelton-Scott június elején bejelentette, hogy július 1-től Manuela Fundacion néven fog versenyezni, viszont a csapatot a valóságban működtető Gerry Ryan és a vásárló fél, a spanyol non-profit alapítvány elnöke Francisco Huertas nem egy véleményen voltak, Huertas szerint megvették a csapatot a WorldTour licenccel együtt és 2021-től már spanyol csapatként fognak versenyezni, míg Ryan szerint szó sem volt erről és lefújják az üzletet.

Ezután Stefano Garzelli – aki az új spanyol csapat szakmai vezetésében kapott volna szerepet – nyilatkozott, hogy teljesen meglepődve fogadta Ryan bejelentését, mert már aláírták a szerződést a csapat megvételéről Shayne Bannannel, aki a Mitchelton-Scott általános igazgatója. Viszont azt tudni kell, hogy a WorldTour licenc Gerry Ryan tulajdona, míg a csapat ügyeiben Bannan dönthet, de ő licencet nem adhatja el. Bár Ryan lefújta az üzletet a Manuela Fundacion továbbra is meg szeretné venni mindennel együtt a csapatot, eddig durván számolva 20 millió Eurót fizettek volna érte a szerződés szerint, a továbbiakban pedig még 10 millió Eurót fizetnének a licencért.
Valószínűleg a történetnek itt még nincs vége, kíváncsian várjuk a folytatást.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo