fbpx

Megkezdődött az AndaluciaBikeRace Spanyolországban magyar indulókkal

Az immár 5. alkalommal megrendezésre kerülő Andalucia Bike Race  UCI S1 bejegyzésű többnapos viadal.
Dósa Eszter és Poór Brigitta

Dósa Eszter és Poór Brigitta

Az S1 minősítés azt jelenti, hogy a célbaérkezők értékes világranglista pontokat szerezhetnek, amivel kvalifikálhatják nemzetüket a Riói Olimpiára. A verseny különlegessége, hogy párban teljesítik a verseny 6 szakaszát miközben leküzdve a 428 km-t és a közel  14000 m szintemelkedést győznek le úgy , hogy a párok nem lehetne egymástól 2 percnél távolabb. Ez egy igazi csapatmunka, hiszen a csapat második emberének az ideje számít.

 

A verseny sokak szerint az 5 legjobb Stage Race között szerepel a világon, így nem véletlen, hogy az eddigi legnépesebb és legerősebb mezőny gyűlt össze , világkupamenők, volt világbajnokok (Hermida, Kalentieva) ugyanúgy akadnak mint “kiöregedett” országúti profik (Manuel Beltran).
A verseny 2 napja tart és 4 magyar érdekeltségű csapat vesz részt rajta az olimpiai pontgyűjtés reményében:
21. helyen áll az Oscar Ferrer/Blazsó Márton (KROSS – PROBIKE RACING TEAM) összeállítású Spanyol/Magyar duó, mögöttük nem sokkal a 24. Parti András és Juhász Zsolt duója akik WABERER’S AREUS MTB TEAM 1 néven versenyeznek szorosan összedolgozva a 27.helyen álló Szatmáry András/ Vigh Zoltán duójával akik a WABERER’S AREUS MTB TEAM 2 nevet használják.
Kiemelkedő eredmények ezek, hiszen pl.: a Hermidával felálló Merida Multivan sem fér föl a jelenlegi dobogóra, A versenyt az EXTREMADURA MTB TEAM Pedro Romero/Luis Leao Pinto, spanyol portugál kettős vezeti.
A lányoknál Jelenleg a 7. helyen áll a Dósa Eszter/Poór Brigitta összeállítású csapat mely VITALITÁS SE-KROSS-MERIDA-HUNGARY néven szerepel és pl olyan csapatot is megelőznek melynek tagja a korábbi XCO világbajnok Irina Kalentieva. A lányok versenyét a Milena Landtwiggal és a 2010-es Maraton világbajnok – Ester Süss-el feláló WHEELER PRO TEAM vezeti.  Érdekesség, ís a női mezőny erősségét mutatja, hogy vegyespáros csapatok között dobogót érne a magyar lányok eddigi versenyideje.
Holnap nehézségét tekintve a királyszakasz következik, hiszen 75 km be 3100 m szintemelkedést
A versenyről mindennap készül összefoglaló videó amely megtekinthető a verseny weboldalán
(a szemfülesek a magyar versenyzőket is elkaphatják 1-1 pillanatra).

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo