fbpx

Megkapták elismerésüket a legjobb magyar mountain bike-osok

Szokásos év végi díjátadóját tartotta ma délután a Magyar Kerékpársportok Szövetsége és a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség a három évvel ezelőtti helyszínén, a kőbányai KÖSZI rendezvényközpontban.

Sor került a MTB Magyar Kupa sorozatok, az Olimpiai Cross (XCO) és a Maraton (XCM) szakág, valamint a legjobb Trial, a legjobb Downhill és a legjobb utánpótlás csapatok díjainak átadására is.

Összeállt végre a bajnoki dobogó (Fotó: Rozgonyi Sándor)

Összeállt végre a bajnoki dobogó (Fotó: Rozgonyi Sándor)

Az MKSZ elnök Polony István köszöntője után az XCO és XCM Magyar kupasorozat dobogósait díjazták. És ekkor került sor az XCO Országos Bajnokság győzteseinek közös fotózására is. (A bajnokságra nem készültek el időben a mezek, azokat a versenyzők utólag vehették csak át – szerk.)

Eisenkrammer Károly ezután az MMTBSzSz helyzetéről tájékoztatta a közönséget, s elmondta, hogy a december 16-i bírósági döntésig a szövetség felfüggesztésre került. (Az MKSZ álláspontja a témában a szövetség honlapján olvasható: http://mksz.sport.hu/mksz-informaciok/mksz-hirek-kozlemenyek/695-tajekoztatas-mmtbszsz-mukodessel-kapcsolatos-mksz-allaspont)

A legeredményesebb csapatokat a 2014 második féléves állami támogatásából részesülhetnek, amihez majd utólag tudnak hozzájutni.

Az év mountain bike sportolói: Hegedűs László, Benkó Barbara, Parti András, Dósa Eszter, Blazsó Márton, Megyaszai Lilla, Kádi Tamás (Fotó: Rozgonyi Sándor)

Az év mountain bike sportolói: Hegedűs László, Benkó Barbara, Parti András, Blazsó Márton, Dósa Eszter, Megyaszai Lilla, Kádi Tamás (Fotó: Rozgonyi Sándor)

Benkó Barbara (Fotó: Rozgonyi Sándor)

Benkó Barbara (Fotó: Rozgonyi Sándor)

A díjátadó a legeredményesebb versenyzők színpadra szólításával zárult, ahol összesen nyolc kategóriában osztották ki a különdíjakat:

az év Trial versenyzője: Hegedűs László

az év DH versenyzője: Liszi Attila

az év női XCO versenyzője: Benkó Barbara

az év férfi XCO versenyzője: Parti András

az év női Maraton versenyzője: Dósa Eszter

az év férfi Maraton versenyzője: Blazsó Márton

az év utánpótlás versenyzője a hölgyeknél: Megyaszai Lilla

az év utánpótlás versenyzője a fiúknál: Kádi Tamás.

A legek közül kettő hölgyet kérdeztünk a díjátadó után:

Benkó Barbara az év női XCO versenyzője lett:

“Először is köszönöm a díjat, megtisztelő! Örülök, hogy én lettem az idei év női XCO versenyzője! Remélem, hogy jövőre rá is szolgálok az elismerésre és a bizalomra és az ideinél egy sokkal sikeresebb versenyszezont tudhatok majd magaménak, amiben megalapozzuk a riói olimpiai részvételt!”

Megyaszai Lilla (Fotó: Rozgonyi Sándor)

Megyaszai Lilla (Fotó: Rozgonyi Sándor)

Megyaszai Lilla pedig az év utánpótlás versenyzője lett:

“Számomra az idei év a DH, enduro versenyekkel, kínai utazással sok újat foglalt magában. Nagyon meglepődtem ezen a díjon! Szerintem ez a cím nem csak számomra rendkívül motiváló, hanem a többi fiatalabb versenyző számára is az lehet. Ezúton is szeretném megköszönni mindenkinek, aki az idei évben támogatott. A jövő évben szeretnék meg jobban teljesíteni és hasonlóan jó eredményeket elérni!”

További képek: https://picasaweb.google.com/116271901182701338531/2014MagyarKupaDijkioszto20141207?noredirect=1#

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo