fbpx

Megérkezett a maraton dream-team

Csütörtökön, késő este szállt le Ferihegyen a német Hannes Genze és a svájci Andreas Kugler gépe, akiket „magyar csapattársuk” Lukács Bálint kísért Visegrádra, a jubileumi MVM Duna Maraton helyszínére. A Multivan Merida Biking Team versenyzői minden bizonnyal a legfőbb favoritok lesznek a szombati, száz kilométeres hegyikerékpáros maratonon, hozzájuk hasonló kvalitású hbringások ritkán teszik tiszteletüket Magyarországon.

genzekugler_1

A 30 éves Kugler, a mountainbike sport egyik legjelentősebb maratonján, a dél-afrikai Cape Epicen bizonyított már dobogós helyezéssel, míg német csapattársa idén Európa-bajnokságot nyert és a Garda Maratonon is győzött. Remek formájukat mi sem bizonyítja jobban, minthogy a múlt héten rendezett egyhetes Trans Germany versenyen megnyerték a csapatversenyt és több szakaszon is diadalmaskodtak. A 28 éves német megerősítette azt is, hogy győzni jöttek Visegrádra és reméli, jó formában vannak a Trans Germany után, és a következő nagy erőpróba, a klasszikus megamaraton, a TransAlp előtt:

„A Trans Germany nagyon nehéz volt, szinte végig esett az eső, jól esett utána egy-két nap pihenő. Mindössze tegnap tartottam egy hosszabb, négyórás edzést, és holnap, pénteken tervezzük, hogy megnézzük a visegrádi pályát. Az interneten már tanulmányoztam a pályainformációkat, remélem sikerül nyerni.”

A Multivan Merida profijai különböző kerékpárokkal érkeztek, a zsákokban az össztelós Merida Ninety-Six és a merevfarú O-Nine lapult, így érdekes lehet a verseny technikai szempontból is, vajon a fully vagy a hardtail lesz-e a nyerő az MVM Duna Maratonon?

Forrás: Bikefun sajtóközlemény
Fotó: Takács Tamás

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo