fbpx

Mavic Winter Underhelmet Cap

Megannyi alkalommal elhangzott édesanyánk szájából: télen húzz sapkát! Bicajozáshoz a fejvédő miatt bármilyen sapka nem jó, így a Mavic fejlesztők nekiálltak megalkotni a tökéleteset. A Winter Underhelmet Cap puha tapintású, rugalmas, szélálló és kiváló nedvesség elvezető tulajdonságokkal ellátott sisak alatti téli sapka, szerintünk az egyik legjobb a piacon!

Megfelelő tarkóvédelem, a sárga logó a bukó alatt is feltűnő...

Megfelelő tarkóvédelem, a sárga logó a bukó alatt is feltűnő…

A sárga emblémáról könnyen azonosítható legendás francia márka a Solomon csoport tagjaként rendkívül jól képzett szakembereket von be a kerékpáros ruházat tervezésébe. A Mavic a legbonyolultabb feladatokat is képes elképesztő színvonalon megoldani – legyen az egy tökéletes védelmet nyújtó, egyben az elasztikusságot is biztosító kerékpáros nadrág vagy éppen vízálló és emellett „szellőző” dzseki. Azt gondolhatnánk, hogy a téli fejvédő alatt viselt sapka nem jelent komoly kihívást, a tervezők kisujjukból kirázzák a megoldást, mégis kevés gyártónak sikerül egy minden igényt kielégítő modellt megalkotni. A Mavic szakértelmében megbízhatunk: a Winter Underhelmet Cap teljesíti a küldetést!

A Winter Underhelmet Cap esetében a magas szintű technikai alapanyagot és az átgondolt tervezést makulátlan kidolgozás egészíti ki. Minden a szövettel kezdődik, amely keresztségben itt nem kapott kacifántos fantázianevet. Ellenben rendkívül puha tapintású, bolyhos mikroszálbéléssel ellátott, a szélnek fokozottan kitett területeken pedig „windstopper” külső réteget kapott. Számos anyagvariáns alkalmaz, a paneleket a legfejlettebb lapos varrással illesztették, így nem nyom, nem okoz kidörzsölést, továbbá a lehető legvékonyabb, elősegítve a „bukó” alatti viseletet.
teliruha_kiegeszitok_30

[divider scroll_text=””]
Miért fehér a varrás egy fekete alapanyagú „sapin”? – kérdezhetnénk. A fejlesztők itt is gondoltak biztonságunkra, mivel a fehér szál valójában fényvisszaverő bevonattal rendelkezik, így megvilágítva a kontraszt sokkal nagyobb. A mai modern fejvédők szerencsére számos nagyméretű nyílást tartalmaznak, a sapka varrásai tehát jól láthatóak. Mivel jellemzően a téli rövid nappalok és nem éppen kedvező látási viszonyok között viseljük a sapkát, a Mavic eme figyelmessége mindenképpen dicséretet érdemel.

Sajnos csak egyetlen méretben kapható, a magas homlokkal "megáldottak" számára a védelem nem teljeskörű!

Sajnos csak egyetlen méretben kapható, a magas homlokkal “megáldottak” számára a védelem nem teljeskörű!

A következő kiemelendő megoldás a pontosan illeszkedő, és megfelelő tapadást biztosító szegély, amely a csúszkálást hivatott megakadályozni. Ez más gyártók sapkáin általában lemarad, ami jelentősen megnehezíti a „sisak” felhúzását és pontos rögzítését. Ha lehetséges, a sapka legyen stabil, így egy esetleges bukás során ne engedje a fejvédőt elfordulni. A Mavic Winter Underhelmet Cap a fület is megfelelően fedi – legalábbis az átlag homlokmagasság mellett. Ha a füleket letakarjuk, a hallás sajnos romlik, ami a közúti közlekedésben nem éppen előnyös. Pontosan ezért a fülvédő néhány apró nyílást kapott, a hangok így nem tompulnak, és mivel ezek az anyagra merőlegesek, a szél nem fúj keresztül rajtuk. Látható, hogy a tökéletes sapka megalkotása nem is olyan egyszerű feladat!

A kerékpár-specifikus kialakításnak köszönhetően a Mavic sapka jól követi a fej vonalait, így a fokozott hőszigetelés mellett kiváló védelmet nyúlt a szél ellen. Az alapanyag „lélegző” tulajdonsággal is rendelkezik, így megakadályozva a befülledést. Habár a tervezők a Winter Underhelmet Cap tervezésekor feltehetőleg a márka kiváló sisakjai vették alapul, funkcióját borítékolhatóan ellátja bármely jófajta fejvédő alatt. Egyaránt alkalmas általános közlekedéshez és intenzív edzésekhez, az általa nyújtott védelem és kényelem minden téren kamatoztatható.

Tetszett a fülek felett elhelyezett perforáció!

Tetszett a fülek felett elhelyezett perforáció!

Jellemzők:

  • sisak alatt viselhető téli sapka szél elleni védelemmel
  • többféle fejlett alapanyag
  • fokozott szél elleni védelem
  • „windstopper” külső membrán
  • hatékony izzadságelvezetés
  • rendkívül vékony a hőszigeteléshez és a védelemhez képest
  • antiallergén bevonat
  • ergonomikus varrások
  • fül felletti perforációk a jobb hallásért
  • fényvisszaverő logó a sapka hátoldalán.

Ajánlott fogyasztó ár: 7490 Ft.

További információ a forgalmazó és a gyártó honlapján. A teljes hazánkban elérhető Mavic aláöltözet-kollekció itt található.

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo