fbpx

Mavic Aksium Thermo kantáros nadrág

teli_nadrag_korkep_114Az átlag kerékpáros által megfizethető árszint és a magas technikai színvonal a legtöbb ruházati márka esetében kizárja egymás. A Mavic ezzel szemben még a belépő szintű Aksium kollekció esetében is speciális alapanyagokat alkalmaz, átgondolt tervezéssel kínál kényelmet és a felhasználásnak megfelelő teljesítményt. Az Aksium Thermo a hőszigetelés mellett rugalmas alapanyagot és fejlett betéttechnológiát kínál – ráadásul meglepően kedvező áron!

A Mavic kerékpáros ruházati kínálat a legendás kerekek esetében alkalmazott rendszerelmélet jegyeit is magán viseli. Íhy nemcsak egyes kiváló ruhadarabokat kínál a francia márka, hanem ezeket egységes kollekciókba tömörítve, a cipőtől a sisakig különböző árszinten és felhasználásra ajánlja. A döntően hobbi országúti felhasználásra szánt, mérsékelt árfekvésű Aksium kollekció más gyártók belépő szintű kínálatához viszonyítva magas technikai színvonalat és funkcionalitást képvisel, alkalmas általános közlekedéshez, túrázáshoz, MTB kerékpározáshoz, de akár sportoláshoz és edzéshez is beválhat.

Az Aksium Thermo szabása anatomikus, testhez álló, fokozott rugalmasságnak köszönhetően pedig alaktartó. Kissé komfortosabb teszthelyzetet feltételez, mint a profi kerékpársport igényeit megcélzó csúcskategóriás Mavic kollekciók. A Warm Tech koncepció ideális hőháztartást tesz lehetővé, kényelmünkért pedig a speciális felületi kezelés által dörzsölésmentes belső anyagkialakítás felel. A bolyhos béléssel ellátott Lycra-alapú szövet az olasz M.I.T.I. cég gyártmánya, alacsony tömeg, vékony és rugalmas kialakítás mellett magas szintű hőszigetelést biztosít. A Mavic Cold Ride koncepció pontosan ezen kvalitásokat takarja. A gyártó a nadrágot 0-15 fokos hőmérséklethez ajánlja.
[divider scroll_text=””]

[divider scroll_text=””]
A francia márka jól tudja, hogy a megfelelő alapanyag alkalmazása csak félsiker, a ruha megtervezése, szabása és összeállítása ugyancsak meghatározó a funkcionalitás és a kényelem tekintetében. Éppen ezért az Aksium Thermo paneljei lapos, rejtett varrással kerülnek összeállításra, így a nadrág viselése még hosszú időn keresztül is kellemes, nem okoz kidörzsölést. A Skin Fit technológia tovább fokozza a kényelmet, főleg az amatőr szinten elvárt közepes hajtásintenzitás mellett.

Fényvisszaverő elem, pontos bokazáródás: a franciák a belépő árszinten sem sporolnak a technológiával!

Mindazonáltal még télen is meg lehet izzadni, így a Mavic Aksium Thermo széles kantárja a biztos tartás mellett hálós kialakítást kap. A technológiának a francia fejlesztők az Air Mesh nevet is adták, és a felső hátrészen is ezt a „lélegző” alapanyagot találjuk. A nadrág pontos illeszkedésért és a felcsúszás megakadályozásáért a bokarészen elhelyezett szilikonnyomat felel.

A bolyhos mikroszálas béléssel ellátott alapanyag magas technikai színvonalat képvisel, szabása általános felhasználást céloz meg. Ezzel összhangban került alkalmazásra az Ergo 2D betét, amely ugyancsak fejlett technológiákat alkalmaz, két különböző vastagsága és anyagsűrűsége gondoskodik a kerékpáron érzett komfortunkról. A Mavic betétkínálatában közepesen hosszú távok megtételére optimalizált modell. Az alacsony profilnak köszönhetően a kerékpárról leszállva is kényelmes, nem túl feltűnő, és perforációk gondoskodnak a megfelelő szellőzésről. Az Ergo 2D emellett természetesen antibakteriális kezelést is kap.

A biztonság fokozása ugyancsak szerepelt a tervezési szempontok közt. Nem véletlenül, lévén az Aksium kollekció a profi versenyfelhasználással szemben inkább az amatőr sportolást és az általános kerékpáros közlekedést célozza meg, ahol gyakran haladunk közúti forgalomban. Mivel az Aksium Thermo a hideg hónapokra tervezett viselet – amikor a látási viszonyok nem mindig ideálisak – a nadrág számos több feltűnő fényvisszaverő nyomatot kapott.

Az Aksium Thermo az amatőr kerékpárosok számára kínál magas szintű alapanyagot és technológiát A világ legképzettebb ruházati szakembereit tömörítő Solomon-csoport tagjaként a Mavic nem is adná ennél alább – még egy belépő szintű kollekció esetében sem! Véleményünk szerint jól jár vele az átlag bicajos, bármilyen típusú őszi-téli kerékpáros használatra kiváló hőszigetelő képességű, rugalmas, vékony és kényelmes viseletet biztosít.

Jellemzők:

 • hőszigetelt téli kantáros nadrág általános kerékpáros használatra
 • ergonomikus szabás
 • fejlett bolyhos béléssel ellátott Lycra szövet
 • Warm Tech koncepció a hőháztartás biztosítására
 • Skin Fit szabás a kényelmes de pontos illeszkedésért
 • kiváló hőszigetelés a lehető alacsony tömeg és anyagvastagság mellett
 • Ergo 2D Endurance Insert betét
 • szellőzést biztosító kétrétegű és -sűrűségű szivacsbetét
 • Air Mesh hálós kantár- és hátkialakítás
 • felcsúszást megelőző szilikoncsík a bokarészen
 • fényvisszaverős nyomatok a biztonságért

Ajánlott fogyasztó ár: 28 800 Ft.

További információ a forgalmazó honlapján.

Belül sima felületű Dual Desity szivacsbetét

Belül sima felületű Dual Desity szivacsbetét

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo