fbpx

Mark Cavendish mai győzelmével a „100-asok klubjába” lépett! – videó

A mai napon a Belgiumban zajló UCI kiemelt kategóriás De Panne-i Háromnapos versenyen a brit Mark Cavendish nyerte a 2. szakaszt, amivel nem csak 50 napos nyeretlenségi szériáját törte meg, de megszerezte 100. profi (UCI-kategóriás) országúti győzelmét, belépve egy szűk társaságba.

Videón Cavendish mai győzelme:

mark_cavendish_223 szakaszgyőzelem a Tour de France-on, 11 a Giro d’Italia-n, 3 a Vuelta a Espana-n, háromszor nyerte a Scheldeprijs klasszikust, egyszer a Kuurne-Bruselas-Kuurne-t. 2009-ben Milano-San Remo-t, 2011-ben világbajnokságot nyert, hogy csak a legfontosabb sikereit említsük, de ezeken kívül 18 kisebb körversenyen is betalált. Legjobb éve eddig 2009 volt, amikor 23 győzelmet szerzett.A mai napon a Belgiumban zajló UCI kiemelt kategóriás De Panne-i Háromnapos versenyen a brit Mark Cavendish nyerte a 2. szakaszt, amivel nem csak 50 napos nyeretlenségi szériáját törte meg, de megszerezte 100. profi (UCI-kategóriás) országúti győzelmét, belépve egy szűk társaságba.

A „Manxi Rakéta” pályán szerzett hírnevet magának először, párosban világbajnoki címeket szerezve, a Tour de France címvédőjével, Bradley Wiggins-szel is. Országúton a Sparkasse csapatában debütált, majd 2007-ben a T-Mobile csapatában történt a nagy áttörés, amikor 11-szer emelhette magasba a kezét. Az utód csapatban, a Columbiában folytatta 2011-ig, tavaly a brit Sky-ba igazolt, de idén ismét váltott az Omega Pharma-Quick Step mezére.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo