fbpx

Névváltás után, április közepén startol a Cross Country Challenge

Egy hónappal ezelőtt látta meg a napvilágot a hír, hogy néhány egyesület összefogásával Mountain Bike Liga néven cross country sorozat alakult, ami egyaránt célozza az amatőröket és hosszú távon az elit versenyzők kiszolgálására is koncentrál – olvashatjuk a sorozat szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközleméynében, amely a legújabb fontos változásokra is kiterjed:

A versenyzőknek szabad kategória választást biztosítanak a szervezők, abban bízva, hogy mindenki a saját becsülete szerint a megfelelő kategóriában indul, és az – eddigi sémától eltérően létrehozott hat darab – amatőr kategóriában ne az “érem- és dobogóvadász” haladók szerepeljenek az előkelő helyeken.
Irányadónak annyit, hogy azt tekinthetjük Amatőrnek, aki rendszer nélkül, rekreációs jelleggel kerékpározik és eddig a maratonok rövid, vagy közép távjait teljesítette.

XCO logo_borito

A sorozat versenyeinek száma később nyolcról kilencre hízott, az április 14-i eBike Kupa (Szlovákgyarmat) csatlakozásával. Két héttel később, április 28-án az ország másik felében,  Zalaegerszegen áll rajthoz a mezőny.
A sorozat fogadtatása pozitív, mind az élversenyzők, mind a kezdőbb bringások oldaláról, ráadásul a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetséggel folytatott egyeztetések eredményeként a sorozat 6 futama Magyar Kupa státuszt kapott, ezzel a hazai olimpiai cross sorozat gerincét adva.
Ugyanakkor a MKSZ (sic!) kérésére, miszerint a Liga szó szövetséget jelent és ez megtévesztő lehet a kívülállók számára, a szervezők megváltoztatták a sorozat nevét, mely ezentúl a Cross Country Challenge néven jelenik majd meg.

Katona Kálmán Elnök Úr sorozathoz intézett levele

Immáron a Cross Country Challenge sorozat válasza

A kibővített Cross Country Challenge sorozat futamai:
2013. április 14. eBike Kupa (Vitalitás SE) – Magyar Kupa
2013. április 28. Zalaegerszeg XCO (Zalaegerszegi KSE) – Magyar Kupa
2013. május 12. “Vértes Maraton” XCO (Tatabányai KTK)
2013. június 2. Eplény Kupa (Veszprémi KE) – Magyar Kupa
2013. június 29. Csömör Nagydíj (Cube-Csömör) – Magyar Kupa
2013. augusztus 18. II. Ózd Kupa XCO (Ózdi KE) – Magyar Kupa
2013. augusztus 25. Salgótarján Kupa (Salgótarjáni HKE) – Magyar Kupa
2013. augusztus 31. MTB Magyar Nagydíj (Vuelta SE)
2013. szeptember 8. Bringabanda XCO (Bringabanda)

Az amatőr kategóriákban kevésbé technikás pályán mérkőzhetnek

Az amatőr kategóriákban kevésbé technikás pályán mérkőzhetnek

A Cross Country Challenge képviseletében Tóth András így nyilatkozott:

“Az idei évre annyi célt tűztünk magunk elé, hogy létrehozzunk egy “amatőrbarát” sorozatot. Ezt úgy értékelem sikeresen megoldottuk. Az idő rövidsége miatt első évben nem érdemes ennél komolyabb célt kitűzni. Nagy sikernek tartom azt is, hogy egyesületi kezdeményezésből egy 9 fordulós sorozatot tudunk indítani, ráadásul szinte az összes szövetségi kupafutamot a mi versenyeink adják. Azt szeretnénk, hogy minél több versenyző eljusson a futamokra, ezért az Amatőröknek és a gyermekeknek regisztráció után csupán 1500 Ft-os nevezési díjat kell fizetni.”

A sorozatról információk a verseny honlapján vagy a FaceBook oldalán találhatók.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo