fbpx

Magyar XCO-utánpótlás győzelmek – Dina Marci jelenti Grazból

A múlt hétvégén Grazban versenyzett a magyar mountain bike XCO-válogatott, a Grazer Bike Opener (UCI C1) versenyen, ahol két utánpótlás kategóriában is magyar győzelem született. A történtekről a PCCC-Kross U19-es versenyzője, Dina Marci számol be:

Szombat reggel indultunk Grazba, Lillával, Csokival, Atkóval, Kádi Pepivel és Józsival. Az utánpótlás válogatott Benkó Laci vezetésével már pénteken kiutazott. Mire kiértünk már javában zajlott a verseny. Nekik volt ügyességi verseny is, és az alapján volt a rajtoltatás. Az ügyességi pálya nagyon nehéz volt, mert a füves része nagyon felázott, és a kanyarok ugrálás nélkül bevehetetlenek voltak, de mint kiderült ezt nem engedélyezték. Ennek ellenére nagyon jól szerepeltek a srácok, és a lányok is. Olyannyira, hogy mind az U15-és az U17-es kategóriában is elhozták az első helyet. U15: Fetter Erik 1. hely, Kádi Tomi 2. hely, Hajas Dávid 17. hely. Vas Kata Blanka 7. hely, Buzsáki Virág sajnos technikai problémák miatta nem tudta befejezni a versenyt. U17: Valter Ati 1. hely, Kovács Dani 8. hely.

A junior fiúk

A junior fiúk

A versenyek között bejártuk az XCO-pályát. Ekkorra már csatlakozott a válogatott másik része is: Benkó Barbi, Poór Brigi, Juhász Zsolti, Blazsó Marci, és Valter Tibi is. A pálya tulajdonképpen ugyanaz volt, mint évek óta, csak egy új szekciót raktak bele. Egy leléptetés után  rövid sziklakert, majd egy ugrató és egy döntött kanyar. Megoldható volt. A pálya pont annyira csúszott, hogy élvezhető legyen. Nekem nagyon tetszett.

Éjszaka hatalmas eső esett, ami egyébként arrafelé nem ritka, inkább mindennapos, de bíztam benne, hogy idén kimarad. A reggel 9 órás rajt annyira nem tetszett, de mindenkinek ez volt. A reggelit sajnos kicsit benéztük, mert csak 8-tól volt, szóval maradt másnapról a perec, meg Józsitól kaptam kakaós kalácsot. Annyira nem volt gáz, mert így is alig ment le a torkomon valami. Viszont így Lacinak és Tibinek nem volt kellemes éhgyomorral állni az itató zónában.

A rajt annyira nem ment jól, sikerült visszacsúsznom és ezt még tetőzte, hogy rögtön az első körben kb. háromszor talajt fogtam a pályán, mert, nagyon csúszott. Az egész verseny alatt kb. tízszer néztem meg közelről a gyökereket, köveket. Sajnos az új sisakot is sikerült felavatnom. Elkövettem azt a hibát, hogy fent hagytam a gyors gumit, kevés oldaltartással, szóval izgalmasak lettek a lejtmenetek. 🙂 Ez a döntés sajnos rányomta a bélyegemet az egész versenyzésemre. Nem kifogásokat akarok keresni, nyilván egy Nino Schurternek ezzel a gumival sem okozott volna gondot gyorsan menni, de én nem vagyok olyan szinten. Nem baj, tanultam belőle, ebben sem árt fejlődni. 3 kört mentem mikor kiszedtek, mert beleestem a nyolcvan százalékba. Atkó kb. 20 másodperccel előttem még pont megúszta, de a következő körben őt is kiszedték. Ő 50. én 52.  Kádi Pepi 77. lett a 110-ből.

Megyaszai Lilla sárosan

Megyaszai Lilla sárosan

Szerencsére a többiek azért jobban mentek. A lányok következtek utánunk 11-kor. Nekik a rajtban pont leszakadt az ég és szinte végig esett.

Ennek ellenére Barbi 9. lett a nem kisebb neveket felsoroltató mezőnyben, mint Tanja Zakej, tavalyi összetett világkupa győztes, vagy a sokszoros lengyel bajnok Anna Szafraniec.  Lillának tetszett a sár, ennek köszönhetően nagyon jól ment és a 13. helyen ért célba. Briginek annyira nem, de ő is 17. lett.

Elit férfi kategóriában Blazsó Marci és Juhász Zsolti állt rajthoz.  Mindketten nagyon jól mentek, de sajnos Marcinak 2 körrel a vége előtt fék problémái adódtak, ezért visszaesett, de végignyomta! Zsolti hatalmasat ment. Két percen belül jött a győztes Michal Lamihoz képest. A 10. helyen jött be, de elég nagy nevek voltak belátható távolságon belül. Pl. Christoph Soukup, Karl Markt, Luca Braidot, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Marci a 21. helyen gurult be.

Mindenki előtt le a kalappal, mindenki nagyot ment. Remélem legközelebb én sem fogok kilógni a sorból 🙂

Következő verseny Nova Mesto, majd Albsatdt, két világkupa és már itt is van az EB, szóval sűrű időszak lesz.

Eredménylisták:

U15

U17

junior_lanyok

junior_fiuk

elit_noi

elit_ferfi

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo