fbpx

Magyar csapat a tereptriatlon világbajnokságon – esélyek és ellenfelek

Spanyolországban a világon első alkalommal rendezik meg a minden szakágat és alszervezetet egyesítő tereptriatlon világbajnokságot. Mostanáig az olimpiai triatlont szervező ITU és a tereptriatlont világszerte népszerűvé tevő XTERRA külön utakon járt, de látva a tereptriatlon növekvő népszerűségét minkét szervezet nyitott a másik felé, ennek köszönhetően a spanyolországi világbajnokságon eddig soha nem látott mezőny gyűlik össze – köztük a Magyarországon júliusban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság küldöttsége.

Poór Brigitta

Poór Brigitta

A magyar csapat két kiemelt PRO kategóriás tagja: Poór Brigitta, aki az XTERRA versenyeken már Európa- és Világbajnoki címet is magáénak tudhat U23 kategóriában, illetve Sipiczki Csaba, aki többszörös magyar bajnokként és számos nemzetközi verseny dobogósaként lép a rajtvonalhoz.

A magyar csapatot erősíti szenior kategóriában Dezső Sándor a magyar triatlon örökifjú versenyzője, aki a korosztályos versenyben esélyes jó eredményre, illetve Tóth Viktor a magyar tereptriatlon reneszánszának elindítója és az Európa-bajnokság fő szervezője.

Poór Brigitta – XTERRA, Maui

Poór Brigitta – XTERRA, Maui

A mezőnyben a triatlon számos világ- és olimpiai bajnoka mellett az extrém változat (XTERRA) és más „saras” sportok versenyzői is nagy számban jelennek meg.

Néhány név az illusztris mezőnyből: Eneko Llanos (triatlon világbajnok), Olivier Marceau (triatlon világbajnok, többszörös olimpikon), Ivan Rana (többszörös világkupa dobogós), Conrad Stoltz (kétszeres olimpikon, 4-szeres XTERRA világbajnok).

Rajtol a mezőny

Rajtol a mezőny

A női lista is figyelemreméltó: Carina Wasle (téli triatlon világbajnok, többszörös világkupa győztes), Melanie McQuaid (3-szoros XTERRA világbajnok), Renata Bucher (többszörös Európa-bajnok, svájci MTB válogatott), Marion Lorblanchet (extrém síelő, XTERRA világkupa helyezett).

A magyar csapat eredményei és az Európa-bajnokság szervezése nyomon követhető a www.tereptriatlon.hu oldalon.

Forrás és további részletek: www.terepsport.hu
Fotó: X2S

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo