fbpx

Lovassy győzelmével kezdődött a Gemenci Nagydíj

Hazai győzelemmel zárult a 2 milliós összdíjazású Alisca Bau 35. Gemenci Nagydíj pénteki, első szakasza. A 144 kilométeres, Skoda – Alisca Autocentrum Kupán 7 ország 11 csapatának 74 kerekese sorakozott a kaposvári rajtnál. A szekszárdi befutó alkalmával Lovassy Krisztián volt a leggyorsabb.

Az egyetlen hazai UCI-kategóriás többnapos országúti viadal kerekeseit a szekszárdi dombvidéken végig hideg, esős idő kísérte. Már az első kilométereken kialakultak a szökések, a teljes távot kisebb-nagyobb akciók kísérték. A tavalyi összetett második, Madaras Zoltán „ráment” a hegyi hajrákra, mindkettő alkalmával a legtöbb pontot ő gyűjtötte, teljesítménye pöttyös trikót ért.

gemenc1_1

A verseny vége felé egy kisebb szökevényboly alakult ki, melyben több, nevesebb versenyző is tekert, egészen Szekszárdig együtt haladtak. A véghajránál azonban a korábbi junior világbajnoki ötödik helyezett Lovassy Krisztiánnak sült el leggyorsabban a lába, így a szakaszgyőzelem mellett az összetettért járó kék trikót is kiérdemelte.

„Az utolsó gyorsasági hajrá alkalmával szereztem egy harmadik helyet, majd azzal a lendülettel továbbmentem, még egy harmincas lehetett hátra. Néhányan még felugrottak rám, kialakult egy nyolcfős elmenés, Lengyel Tomi is benne volt. Az első helyről végül sprint döntött.”nyilatkozta Lovassy Krisztián.

Az Ifjúsági Unió Szekszárd által szervezett versenyen szombaton Paksról a legendás, szekszárdi Kálvária-tetőre érkezik a mezőny, a 148 kilométeres MVM Paksi Atomerőmű Kupa fél 11-kor indul. Este háromnegyed nyolctól háztömbkörüli versenyek kezdődnek utánpótláskorú igazolt és felnőtt amatőr kerékpárosoknak Szekszárd belvárosában, majd fél tíztől a villanyfényes gálára, az Alisca Bau Kupára, a Pálinkás Csaba emlékére kiírt kritériumversenyre kerül sor. A családok és a gyermekek a T-Mobile Szekszárdi Kerékpáros Napon tekerhetnek.

gemenc1_2
Eredmények, 1. szakasz, Skoda – Alisca Autocentrum Kupa:

1. Lovassy Krisztián (Betonexpressz 2000 – Limonta), ideje: 2:59’25”
2. Dér Zsolt (szerb) azonos idő
3. Matej Jurco (szlovák) azonos idő

Mezek:

Kék (összetett) Lovassy Krisztián (Betonexpressz 2000 – Limonta)
Pöttyös (hegyi) Madaras Zoltán (Betonexpressz 2000 – Limonta)
Zöld (gyorsasági) Matej Jurco (szlovák)
Fehér (legjobb U23-as) Lovassy Krisztián (Betonexpressz 2000 – Limonta)
Narancs (legjobb magyar) Lovassy Krisztián (Betonexpressz 2000 – Limonta)

Letölthető dokumentumok:
– rajtlista
– 1. szakasz eredménylista

Forrás: Gemenci Nagydíj sajtóközlemény
Bővebb információk: www.gemencgp.hu
Gemenci Nagydíj a Bikemag fórumon: http://forum.bikemag.hu/showthread.php?t=3524

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo