fbpx

Lengyel Körverseny: Moser… a név kötelez

Legendás névvel tűnt fel egy új csillag a nemzetközi kerékpársportban, ugyanis a hetvenes-nyolcvanas évek olasz sztárja, Francesco Moser unokaöccse, a 21 éves Moreno Moser nyerte a Tour de France árnyékában zajló WorldTour viadalt, a július 10-étől 16-áig tartó Lengyel Körversenyt.

„Remek formában érkeztem, de nem is álmodtam a győzelemről. Az első szakaszgyőzelmem Karpaczban önbizalommal töltött el. Utána Kwiatkowski levette rólam a trikót, de tudtam, hogy a két hegyes szakaszon vissza tudom szerezni, és így is történt.” – nyilatkozta Moser, s így is tett, a vasárnapi, közel 4500 méter szintkülönbséget tartogató királyetapon ismét nyerni tudott, újra átvette a sárgát. A záró szakaszon már csak célba kellett érkeznie az élmezőnnyel, amit meg is tett, s első profi sikerének örülhetett.

„Nagyon boldog vagyok. Mindig emlékezni fogok Lengyelországra, ez az első profi évem, s itt értem el pályafutásom első nagy sikerét. Remélem, jön majd a többi, de mindig különleges emlék marad a Lengyel Körverseny.

Nagy köszönettel tartozom a csapatomnak is, akik bíztak bennem és végig támogattak, először éreztem a felelősséget egy körversenyen, hogyan kell napról-napra versenyezni. A pálya vonalvezetése, a terep kedvezett nekem, s végig jó formában voltam fizikailag. Nagyon örülök annak is, hogy egyre jobban éreztem magam a verseny folyamán.” – tette hozzá a győztes.

A WorldTour viadalon részt vett az amerikai Team Type 1 színeiben Bodrogi László is, aki az 59. helyen zárt. A versennyel kapcsolatos negatív hír, hogy egy balesetben bordatörést szenvedett a félelmetes tavaszi szezont produkáló belga bajnok, Tom Boonen, a Londoni Olimpia egyik favoritja, akinek így kétségessé vált az indulása is.

Az összetett végeredmény:
1.     Moreno Moser (Ita) Liquigas-Cannondale     30:15:49
2.     Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma-Quickstep     0:00:05
3.     Sergio Luis Henao Montoya (Col) Sky Procycling     0:00:16
4.     Alexandr Kolobnev (Rus) Katusha Team     0:00:25
5.     Linus Gerdemann (Ger) RadioShack-Nissan     0:00:28
6.     Rinaldo Nocentini (Ita) AG2R La Mondiale     0:00:29
7.     Jon Izaguirre Insausti (Spa) Euskaltel – Euskadi
8.     Tiago Machado (Por) RadioShack-Nissan
9.     Alexandre Geniez (Fra) Argos-Shimano
10.     Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling

59.     Laszlo Bodrogi (Fra) Team Type 1 – Sanofi     0:19:30

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo