fbpx

Leg-leg-leg: A leghosszabb profi pályafutás, aminek nincs vége!

Amióta létezik a kerékpársportban kinyilvánítottan profi versenyrendszer, az olasz Davide Rebellin abszolút csúcstartó abból a szempontból, hogy ki tudhatja maga mögött a leghosszabb profi kerékpáros pályafutást, ráadásul kivételesen eredményes pályafutást!

Davide Rebellin még idén is győzni tudott!

Davide Rebellin még idén is győzni tudott!

Rebellin már 1992-ben, azaz 23 éve részt vett a Giro di Lombardián a GB/MG-Technogym színeiben és azóta a 2010-es esztendőt (eltiltás), valamint két év kontinentális (UCI harmadosztályú) szerződést leszámítva a legmagasabb szinten versenyez:  GB Maglificio (1992-1995), Polti (1996), Française des Jeux (1997), Polti (1998-1999), Liquigas (2000-2001), Gerolsteiner (2002-2008), Serramenti-Androni (2009), Miche (2011), Meridiana (2012), CCC Polsat (2003-2015). A 2016-os évre pedig a legfrissebb hírek szerint ismét aláírt a lengyel Pro Continental csapattal, a CCC Sprandi Polkowice-vel.

23 év (montázs:

23 év (montázs: Giancarlo Gavazza)

Davide Rebellin 1971-ben született, így jövő augusztusban már 45. évét tölti be profi kerékpárosként, de nem csak kora és a pályafutása időtartama emeli ki a mezőnyből. Háromszor sikerült győznie az egyik legismertebb ardenneki klasszikuson, a Fleche Wallonne-n, 2004-ben megcsinálta az elképesztő mesterhármast, egymás után megnyerte a Liege-Bastogne-Liege-t, a Fleche Wallonne-t és az Amstel Gold Race-t. Nyert többek között Párizs-Nizzát, Tirreno-Adriatico-t, San Sebastian Klasszikust, olasz bajnokságot, további eredményei a következő linken érhetők el: http://www.procyclingstats.com/rider/Davide_Rebellin

Idén is aratott még győzelmeket, nem is akármilyet, ősszel legyőzte Vincenzo Nibalit a Coppa Agostinit, szakaszt nyert a Török Körversenyen és egy szerencsétlen baleset miatt veszítette el az összetettet. Rebellin a minap a következőket írta a folytatásról:

A szívemé volt az utolsó szó, és tudom, hogy a test és a fej készen áll az új csatákra, a következő szezonra és újabb szép közös élményekre! Gyermeki lelkesedéssel és 23 év versenyzői tapasztalatával, miközben voltam magasan és mélyen is, továbbra is a maximumot akarom kihozni magamból! Mindenkinek köszönöm, akik lehetővé tették, hogy folytathassam, köszönöm a CCC csapatának az új lehetőséget. Még mindig túl motivált és eltökélt vagyok ahhoz, hogy megpihenjek! A szenvedély nincs korhoz kötve!

Fotók: https://www.facebook.com/d.rebellin/?fref=ts

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo