fbpx

Látványos a fejlődés, tárgyalások a cyclocross felvételéről az olimpiai programba

A belga Het Nieuwsblad információi szerint a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség off-road koordinátora, Peter Van Den Abeele a jövő héten megkezdi a tárgyalásokat, melyek célja az egyre népszerűbb téli kerékpáros szakág, a cyclocross felvétele a téli olimpia programjába.

Van Den Abeele a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportvezetőjével, Christophe Dubi-val találkozik majd egyeztetés céljából, ami nem az első alkalom, hiszen már 2009-ben is több nemzeti szövetség szorgalmazta a cyclocross olimpiai rangra emelését. Nyilvánvalóan, ha bekerülne a terep-szakág az olimpiai programba, a legtöbb nemzeti szövetség sokkal komolyabban támogatná anyagilag ezt a látványos versenyformát, ami az élő közvetítéseknek is köszönhetően egyre népszerűbb világszerte, különösen az Egyesült Államokban indult robbanásszerű fejlődésnek.

Cyclocross látványos helyszínen, a Korda Filmparkban (Fotó: Cséri Szilvia)

Cyclocross látványos helyszínen, a Korda Filmparkban (Fotó: Cséri Szilvia)

Hazánkban is éppen vasárnap döntött ismét résztvevői rekordot a magyar cyclocross sorozat, a SuperCross Etyeken, a Korda Filmparkban rendezett futamán 166-an indultak a különböző kategóriákban. Az összetett győztes Fejes Gábor (Dr. Bátorfi Agria KTK) is az előbbiekkel egybecsengően nyilatkozott:

Nekünk, magyarok számára a cyclocross lehetne akár az a szakág, amiben közel tudnánk kerülni a nemzetközi élvonalhoz is, csak áldozni kellene rá, hogy eljussunk magasabb szintű nemzetközi versenyekre is, ahogy egy ideje például a szlovákok is teszik. Nyilván saját erőből nem tudok erre áldozni, de biztos vagyok benne, hogy még tovább tudnánk fejlődni, ahogy az elmúlt egy-két évben is fejlődtünk. A cyclocross látványos, jól közvetíthető, esélyes, hogy a téli olimpia programjába is bekerül előbb-utóbb.

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo