fbpx

Kusztor Péter blogja: Kényszerpihenő és esküvő

Egy igen mozgalmas december hónapon vagyok túl. Igazán sok dolog összejött az életem ezen időszakában. Volt benne gyönyörű rész, de sajnos kijutott egy kis kellemetlenségből is. Nézzük szépen sorban az elmúlt heteket.

A felkészülésem a terveknek megfelelően haladt, mindent elvégeztem, ami ki volt írva. A kerékpáros tesztek, melyeket végeztem, azt mutatták, hogy előrébb járok, mint egy évvel korábban. Éreztem is, hogy erősödtem, a konditermi munkában ez elég szépen megmutatkozott. A hónap közepe felé jártunk, amikor az egyik reggel arra ébredtem, hogy fáj a jobb térdkalácsom. Azonnal elmentem a sportkórházba, megvizsgáltak, és azt mondták, hogy nincs semmi baja, nyugodtan lehet vele edzeni. Még aznap elindultam bringázni, de nem tudtam hajtani. Mindössze 45 percet sikerült tekernem, de azt is csak fájdalmak között. Az edzőm, Tisza Zoli azt javasolta, hogy ne csináljak semmit, pihenjek, amennyit csak tudok, és gyógyuljak meg rendesen, nehogy a szezonban legyen valami probléma. Így nem volt mit tennem, egy teljes hétig nem ültem kerékpárra, és kizárólag felsőtestre, hasra és törzse végeztem erősítéseket.

Hét nap elteltével végre fel tudtam ülni a görgőre, szépen lazán forgattam egy órát, de a lábam még nem volt 100%-os. Napról napra növeltem egy picivel a terjedelmet, és a térdem is kezdett javulni. Mindeközben 29-én, életem eddigi legboldogabb napjára került sor. Feleségül vettem Krisztinát! Az esküvőnkre rengeteg bringás ellátogatott, gondoskodtak a jó hangulatról. Nagyon jó érzés volt, hogy ennyien megtiszteltek bennünket a jelenlétükkel. Szeretném ezúton is megköszönni azoknak, akik nem lehettek ott, de üdvözletüket küldték e számunkra örömteli esemény alkalmából.

E csodás napot követően, pár napot pihenéssel töltöttem, majd január másodikán ismét edzésbe álltam. A térdem továbbra sem volt teljesen rendben, de legalább már bringázni tudtam; napról-napra jobb lett, és mára már újra teljes értékű munkát tudok végezni. Sajnos nem jött jól ez a kényszerpihenő, de póbálom pozitívan felfogni. Nem csüggedek, és gőzerővel folytatom tovább a felkészülést. Konditermi munkát most nem végezhetek, de a kerékpáron való erőfejlesztést hamarosan elkezdem.

A versenyprogramomról még nem tudok semmi konkrétummal szolgálni, csak annyit, hogy az első megmérettetésünkre február közepén kerül sor. Előtte azonban még vár ránk egy olaszországi edzőtáborozás. Az idei évvel kapcsolatosan készült egy interjú, melyben Lovassy Krisztián, és én is megszólalok.

http://www.digisport.hu/video/12460

Egy kicsit megkésve ugyan, de szeretnék mindenkinek sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánni!

Üdvözlettel

Kuszti

kusztorpeter.com

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo