fbpx

Kusztor ismét remekelt protour-szintű mezőnyben

Kusztor Péter a GP du Canton d’Argovie – svájci klasszikuson versenyzett ma, ami saját bevallása szerint is az év egyik legkeményebb versenye volt, nagyon erős mezőnyben. A svájci Atlas Personal magyarja a hétvégi olasz 1.1-esről átmentetve remek formáját, ismét az élmezőnyben végzett.

Az Europe Tour sorozatba tartozó UCI 1.1-es versenyen többek között olyan csapatok álltak rajthoz, mint: Lampre, GreenEdge, Katyusa, Ag2R, Asztana, Vacansoleil, Androni, Landbouwkrediet, Topsport Vlaanderen, NetApp, Farnese Vini, Team Type 1, és a svájci válogatott színeiben a hazaiak sztárjai, Fabian Cancellara, valamint a mountain bike menő, Florian Vogel is indult.

A 181 kilométert egy körpályán kellett abszolválni, hétszer megmászva egy nagyon meredek részt tartalmazó két kilométeres emelkedőt. A versenyen szökevénysiker született, hárman tudtak elszakadni még a verseny korai szakaszában, akik közül az üzbég bajnok, Szergej Lagutyin nyert. Kuszti így foglalta össze a történteket a befutó után:

Kemény volt, mindenki azt mondta, hogy ez volt a legkeményebb az előző évek versenyei közül. Az utolsó 3 kör volt a legbrutálisabb, de végig elöl tudtam maradni. Jól éreztem magamat, de a legvége nagyon nehéz volt. Az elmenés már az elején elment, 11 percre is voltak, de nem értük utol őket, elszámolták kicsit. A mezőny darabokra szakadt, nekem sikerült elöl maradni, a második sorban értem fel az utolsó hegyre, pár mp hátrányban, de már nem értük be őket. 3 kilivel a vége előtt belószoltam, és végül egyedül érkeztem a 14. helyen. Megszenvedtem érte, de megérte, örülök neki nagyon. Nem lett UCI-pont, de nem baj, majd legközelebb, ez így is szuper volt.

majd honlapján:

Szuper időben vágtunk neki a 181 kilométeres távnak. Rögtön az elejétől hatalmas volt a tempó, lósz, lószt követett, míg a 3. körben sikerült meglépnie 3 versenyzőnek. A legnagyobb előnyük 11 perc felett volt, ekkor a Green Edge csapata állt az élre, és megkezdte az üldözést. Később több csapat is besegített nekik.

Az utolsó 3 körben brutális tempót mentünk, főleg a hegyen, a szökevények még mindig elöl voltak, a mezőny viszont folyamatosan fogyatkozott. Én végig szuperül éreztem magamat, és elöl helyezkedtem, de a 13. felmenetel kőkemény volt. Az utolsó körben a Astana diktálta a tempót, a mezőny szétszakadt az utolsó pár száz méteres meredek részen.

A szituáció a következő volt: 3 szökevény elől, utána 5-6 fő, és őket követtem én, ugyancsak 6-8 fővel. A szökés hazaért, az én sorom nem nagyon vezetett, inkább támadott, pedig nem volt messze az eleje. Pár versenyző el tudott lépni, és nekem is sikerült meglépnem 3 kilire a céltól. Így egyedül érkeztem a célba a 14. helyen. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szuper eredményt tudtam elérni ezen a nehéz és fontos versenyen. Hosszabb beszámolóval majd holnap jelentkezem.

További szép estét mindenkinek!

Üdvözlettel

Kuszti

Végeredmény:

1.     Sergey Lagutin (Uzb) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team     4:26:10
2.     Vladimir Gusev (Rus) Katusha Team
3.     Georg Preidler (Aut) Team Type 1 – Sanofi
4.     Michael Albasini (Swi) Orica GreenEdge Cycling Team     0:00:31
5.     Alexander Kolobnev (Rus) Katusha Team
6.     Leopold Konig (Cze) Team NetApp
7.     Riccardo Chiarini (Ita) Androni Giocattoli
8.     Emanuele Sella (Ita) Androni Giocattoli
9.     Robert Kiserlovski (Cro) Astana Pro Team
10.     Martin Elmiger (Swi) AG2R La Mondiale

14.     Peter Kusztor (Hun) Atlas Personal – Jakroo     0:00:54

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo