fbpx

2012-ben jön a T-Systems Elimina Tour!

Magyarország első és eddig egyetlen profi hegyikerékpáros egyesületét, az Euro One Waberer’s Cube Pro MTB Team-et menedzselő sportmarketing ügynökség, a Sport Vision & Solutions, 2012-ben olyan négyállomásos nemzetközi kerékpáros versenysorozatot szervez a mountain bike XCE szakágban, amely egy új színfoltja lehet a hazai kerékpáros rendezvényeknek.

A rendezvénysorozat a közismertebb maraton és olimpiai krossz versenyek mellett, egy új versenyszámot mutat be, az Eliminator Pro Sprint-et. A hazánkban eredeti jellegét tekintve kevéssé ismert versenyszám rendkívül gyorsan fejlődő népszerűségét jelzi, hogy külföldön az idei évtől kezdve már világkupákat is rendeznek belőle.

Miért érdemes ellátogatni a verseny helyszínekre?

Az „Eliminator Pro Sprint”-nek (XCE) elnevezett kerékpáros versenyszám, 500-1000 m hosszú, (bel)városi sikátorokon,  lépcsőkön át vezető körből áll, ahol a versenyzők 4 fős csoportokba osztva mérik össze fizikai és technikai tudásukat, megküzdve egymással és a környezet adta természetes, illetve mesterséges elemekkel. Minden futam első két helyezettje kvalifikálja magát a következő körbe, míg végül a 4 legjobbnak bizonyult versenyző utolsó döntő futamán dől el a végső sorrend. A belvárosi futam nézői és versenyzői szempontból is egyaránt különleges, hiszen a látványos elemek és technikás megoldások felejthetetlen élményt biztosítanak mindenki számára, legyen az odalátogató kíváncsi néző vagy profi rider.

A szervezők igazi kerékpáros fiesztát, a versenyekről készült TV-sműsorokat, neves külföldi versenyzőket, egész napos programot és fantasztikus hangulatot ígérnek a 9000 €-s összdíjazású rendezvénysorozaton.

„Hiszem, hogy az Euro One Waberer’s Cube csapatnál tanúsított lelkes hozzáállásunk a versenyszervezés területén is megállja majd a helyét és a látványos futamoknak köszönhetően még jobban hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy népszerűsítsük ezt a fantasztikus sportágat! Ezúton is köszönjük a T-Systems Magyarországnak, hogy fantáziát látva kezdeményezésünkben, nevüket, szakértelmüket és támogatásukat adják a rendezvény és ezzel együtt a sportág népszerűsítéséhez!”– mondta Nagy Zoltán a Sport Vision & Solutions ügyvezető igazgatója.

Egyelőre többet nem árultak el a szervezők, azt azonban igen, hogy az első fordulóra Vácott kerül sor, 2012 június 30-án, a történelmi barokk Főtéren és környékén, majd a következő helyszínek Szentendre, Nagykanizsa és Budapest lesznek. Minden további információ az esemény honlapján www.eliminatour.hu olvasható.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo