fbpx

Kritikán aluli a nagymarosi frissen felújított kerékpárút

Aggasztó hír jelent meg a Magyar Kerékpárosklub honlapján a frissen aszfaltozott Nagymaroson átmenő EuroVelo 6 kerékpárútról:

A város honlapján is olvasható, hogy az önkormányzat elégedetlen a kivitelező munkájával, ezért az újraaszfaltozást tartja az egyetlen megoldásnak.

kerekparut_1

Mivel ez a kerékpárút az ország egyik legszebb táján vezet, ezért fogtuk magunkat és saját szemünkkel akartunk meggyőződni a problémáról. Egy szóval lehet összefoglalni a tapasztaltakat. Botrányos! Az aszfalt szinte mindenhol egyenetlen, a veseköves bringásoknak viszont egy kánaán. Az aszfalt két széle murvával van leszórva, aminek egy része már most a kerékpárúton van, ezzel gyílkolva a gumikat. Ráadásul ezek a kövek elég nagyok és emiatt balesetveszélyesek is. Több száz méteren át a padka magasabban helyezkedik el, mint az aszfalt, ezáltal a csapadékvíz elvezetése lehetetlen. A burkolat számos helyen porlad, kátyúsodik.

kerekparut_2

Aztán találkoztunk egy éjszaka kivilágítatlan és beazonosíthatatlan objektummal is a kerékpárúton. Garantáltan balesetveszélyes. Felvettük Nagymaros Önkormányzatával a kapcsolatot és igazi partnerre leltünk bennük. Felajánlottuk szakmai segítségünket, amit örömmel elfogadtak és forró drótot létesítettünk. 🙂

Ezzel kapcsolatos további híreket majd a Facebook oldalunkon olvashattok. https://www.facebook.com/mkeszakpest

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo