fbpx

Kormos Veronika nagyüzemben Belgiumban

Kormos Veronika a belga Sengers CT színeiben a hétvégén két országúti futamon is indult, pénteken Begijnendijk-ben, vasárnap Dinant-ban a Foy Notre Dames elnevezésű versenyen. Ezekről számol be az alábbiakban.

begijnendijk_1

Begijnendijk egy sík 7 km-es körpályán zajlott, amelyen 14 kört kellett megtennünk. Csapatunk végig a sprinterünknek kedvező mezőnybefutóért dolgozott. Kontrolláltuk, hogy ne legyen Sengers versenyző nélküli életképes elmenés. Nagy szél, néha eleredő eső nehezítette a versenyt (és számomra még az, hogy mindig csak flamandul beszélt a verseny kommentátora a mikrofonba, pl. hogy mennyi előnye van az aktuális elmenésnek, nehéz volt megértenem…). Végül litván sprinterünk a 3. helyet szerezte meg, a versenyt a német Fennel Esther nyerte. Én a mezőnnyel 34. helyen érkeztem.

begijnendijk_2

Eredmény:

1. FENNEL Esther (német) 2H29´26″
2. DE VOCHT Liesbet (belga) +00´50″
3. JANKUTE Gabriele (litván) a. i.
4. KULLNER Lisa (német) a. i.
5. ZWICK Martina (német) a. i.
6. ARYS Evelyn (belga) a. i.

34. KORMOS Veronika (magyar) a. i.

 

Vasárnap egy számomra tökéletes pálya következett, hisz sík része nem igazán volt. Belgium déli részén rendezték a Foy Notre Dames elnevezésű versenyt. Mindössze 10 fok, barátságtalan, esős idő, hatalmas szél várt minket Vallóniában. Sajnos én nem tudtam kihozni magamból a maximumot, az egész verseny alatt hasgörcsökkel küszködtem. Nem volt szerencsés az sem, hogy előző nap 2 óra “recovery” edzésként 2 órát mentünk csapattársammal és más férfiversenyzőkkel lazán, szakadó esőben, 9 fokban.

dinant_1

A szervezetem eléggé ki volt merülve és az immunrendszerem már nem bírta ezt a strapát, fagyoskodást… miután másnap verseny volt, nem is mentünk tempót. Nekem nem olyan természetes a hidegben, esőben való edzés, mint az itt élő versenyzőknek. Másnap reggelre jelentkeztek is a nátha tünetei. Az elmúlt hét egyébként is elég kemény volt, mert a Sinaai verseny után a csapatvezetőmtől kértem edzéstervet, és hétfő-kedd-szerda 3-3-3 órát mondott, intervallos edzéseket. Szerdán tudtam meg, hogy csütörtökön Valkenburg körzetében (ahol tavaly a vb volt) fogunk 4 órát edzeni a csapat egy részével. Jó dombos Limburg és környéke, a felfeléket pedig eléggé megnyomtuk, de nagyon jó társaság jött össze az edzésre, élvezetes volt. Begijnendijk-ben másnap egyébként nem is éreztem a lábamban az előző napi 4 órát egyáltalán.

dinant_3

Vasárnap Dinantban azonban kezdődő náthával, hasgörcsökkel és elég fáradt lábakkal álltam rajthoz. 7Db 10,7 km-es kör volt a táv. Már a 2. körben éreztem, hogy komoly gondjaim lesznek aznap, és nem fogok tudni megfelelni az elvárásoknak sajnos. 3. körben csapattársam elszökött, a mezőny hagyta is egyedül elmenni. A következő körben litván csapattársamnak leesett a lánca és meg kellett állnia egy pillanatra, miután tudtam, hogy aznap én úgysem leszek esélyes jó helyezésre, hátramaradtam és visszavittem őt a mezőnyre. Ez sokat kivett belőlem, hisz hatalmas szél volt. A következő körben meg is úsztam az akkorra már nagyjából 10 főre fogyatkozó “főmezőnyből”, ahol 2 másik belga UCI csapat versenyzői teljes erőbedobással üldözték csapattársam.

dinant_2

Engem utolért a következő grupetto, velük fejeztem be a versenyt, végül 18. helyen. Sajnos szökésben lévő csapattársamat is megfogta 2 körrel a vége előtt a 8 fős élboly, és végül 7. lett. A versenyt Mayuko Hagiwara, a Wiggle Honda versenyzője nyerte.

Eredmény:

1. Hagiwara Mayuko (japán) 2H31’23”
2. Hannes Kaat (belga) 2H31’50”
3. Van Doorsaler Annelies (belga) 2H31’50”
4. Hatch Elizabeth (amerikai) 2H31’50”
5. Lath Julie (dán) 2H31’59”
6. Cant Sanne (belga) 2H31’59”

18. Kormos Veronika (magyar) 2H40’36”

Jövő hétvégén Hollandiában állok rajthoz.
Szép hetet mindenkinek!

Fotók: Bart Hazen

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo