fbpx

Kőbányai BringaPark Kupa: MTB és CX kerékpáros versenysorozat februárban

Mountain bike vagy cyclocross kerékpárral is részt vehetnek az indulók az idén nyitó Kőbányai BringaParkot népszerűsítő versenyeken, a pálya elsősorban cyclocross elemeket tartalmaz majd.

cx3

Budapesten, Kőbányán, az Újhegyi lakótelep szomszédságában, az uszoda mögött található egy kellemes park, a Sportliget. Ezen a fás, ligetes területen épül meg 2014. nyarán a legtöbb kerékpáros szakágat kiszolgáló kőbányai BringaPark.

A BMX és az MTB extrém szakágak mellett a „hétköznapi” biciklisek részére is létesül itt edző és versenypálya. 2013. szeptemberében már elészült egy pumpa-pálya (más néven hullám-pálya), amit a környékbeli gyerekek már birtokba vettek.

Most télen pedig egy új versenysorozatot indít a Vuelta Sportiroda és a Kőbányai Torna Club mountain bike és cyclo-cross bringások részére. A három futamból álló versenysorozat időpontjai: február 2., február 9. és február 16. A megfelelő korosztályokban egyaránt indulhatnak igazolt és amatőr sportolók is. Az elit kategória rajtjánál ott lesz a KTC sokszoros magyar bajnok versenyzője, Buruczki Szilárd is. Remélhetőleg a többi korosztályban is nagy csatákra számíthatunk a 3,5 km hosszú körpályán. Rövidített pályán a gyerekek is kipróbálhatják magukat. Tekintettel a téliesre fordult időre, jó hír, hogy a célterületen, a KTC sportpályán melegedési lehetőséget is biztosítanak a szervezők. 

Időpontok:

• 2014. 02. 02. (vasárnap): Kőbányai BringaPark kupa – 1. futam

• 2014. 02. 09. (vasárnap): Kőbányai BringaPark kupa – 2. futam

• 2014. 02. 16. (vasárnap): Kőbányai BringaPark kupa – 3. futam

Helyszín (mindhárom futam esetén):

• Budapest, X. Sportliget, Hangár utca 10.

További információk, nevezés:

http://vuelta.hu/bringapark-kupa-2014

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo