fbpx

Kiegészült a Magyar Kerékpárosklub elnöksége, új taglétszám rekord

A Magyar Kerékpárosklub rendes éves közgyűlésén, melyet vasárnap tartottak, új elnökségi tagot választottak a lemondott elnök helyére, így a László János, Kürti Gábor, Halász Áron, Veszelovszki Zsolt négyes kiegészült a debreceni területi szervezettől érkezett Hevesi Edit-tel.

Ezen kívül több olyan módosítást is megszavazott a közgyűlés, mely a leendő elnök döntési jogkörét csökkenti, illetve az elnök feladatainak egy részét a hatékonyabb munkamegosztás érdekében az elnökségi tagokra osztja le.

Az új taggal (középen) kiegészült elnökség

Az új taggal (középen) kiegészült elnökség

Mint rendes éves közgyűlésen, természetesen elhangzott a tavalyi évi elnöki beszámoló, pénzügyi beszámoló, valamint az ellenőrző bizottság beszámolója, illetve az idei évre szóló pénzügyi tervet is ismertették, melyeket a közgyűlés rendre elfogadott. Az eseményen szóba kerültek a tavalyi évi eredmények, valamint az idei évre tervezett célok is.

Kiemelném azt a nagy reményekkel kecsegtető tényt, miszerint a klub tagsága az elmúlt egy év folyamán megduplázódott, jelenleg már megközelíti a 2500-at, jelezve, hogy egyre többen értékelik a klub által nyújtott szolgáltatásokat, és egyre többen érzik úgy, hogy a kerékpáros szakmai szervezet támogatásán keresztül is kívánják javítani a hazai kerékpározás körülményeit. Ez a taglétszámugrás az új elnökség ez irányú erőfeszítéseinek, és persze a szervezet munkáját segítő lelkes önkéntesek munkájának köszönhető.

A Critical Mass főszervező, jelenleg a Kerékpárosklub elnökségi tag Kürti Gábor „Kükü” értékeli a tavalyi évet.

A Critical Mass főszervező, jelenleg a Kerékpárosklub elnökségi tag Kürti Gábor „Kükü” értékeli a tavalyi évet.

A fő cél, hogy a szervezet pénzügyileg stabil, és a szakmai tevékenységét erőteljesen kényszerpályán tartó pályázati forrásoktól minél függetlenebb legyen. Ehhez a becslések szerint minimálisan 3500-4000 tagra van szükség, mely mostanra elérhető közelségbe került. Ha ez sikerül, akkor jelentősen hatékonyabbá és talán látványosabbá is válik a szervezet tevékenysége, hiszen a kerékpárosok igényeire lehet majd koncentrálni, ahelyett, hogy a klub kapacitásai az éppen elérhető pályázatokban megfogalmazott, sokszor csak nagyon közvetetten érezhető célok elérésére, és a pályázatokkal járó hatalmas mennyiségű adminisztrációs munkára menjenek el.

Szöveg: gg

Fotó: Bajomi Bálint

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo