fbpx

Késsel szúrták meg a kolumbiai profit, majd elrabolták kerékpárját

 

Rosszul végződött az év a BMC kolumbiai profi kerékpárosa, Darwin Atapuma számára, akit kedden két bandita állított meg edzés közben.

Darwin Atapuma

Darwin Atapuma

Atapuma Kolumbiában, Tuquerres környékén edzett, amikor két bandita állította meg, egyikük késsel támadva rá és megvágva bal kezét és csuklóját. A rablók elvitték BMC TeamMachine SLR01 bringáját, de a rendőrség hamarosan elfogta őket. A BMC versenyzőjét megviselték a történtek és a sérülése is komoly, kötéssel a karján tud csak kerékpározni, és a következő 10 napon indoor edzéseket fog csak végezni. Atampuma versenynaptárán nem változtatnak, a kolumbiai februárban kezd majd Franciaországban a Mediterrán Körversenyen.

Kolumbiában nem ritkák a hasonló támadások, a közelmúltban súlyos atrocitások értek több profi bringást, például Oscar Sevillát busz sodorta el fékezés nélkül, José Serpa bringáját szintén késes banditák rabolták el Korábban Oliverio Rincon és Lucho Herrera emberrablóknak esett áldozatául. De említhetnénk a több mint százszoros magyar bajnok Pais Péter esetét is, akitől 20 éve a pálya világbajnokság ideje alatt rabolták el bringáját a dél-amerikai országban, lőfegyverrel fenyegetőzve.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo