fbpx

Kerékpártolvaj Európa-bajnokság: rendhagyó verseny videón

Kerékpártolvaj Európa-bajnokság? Igen! Budapest vajon mikor kerül be az impozáns versenyhelyszínek közé?

kerekpar_lopas_europa_bajnoksag

Lassan már immunisak vagyunk megkérdőjelezhető diszciplínákban rendezett világ- és Európa-bajnokságok rendezésének hallatára, de a beágyazott videón látható kezdeményezés túlmutat az öncélú éremosztó játékokon, mókás formában próbálja egyszerre védeni, segíteni a kerékpáros társadalmat.

Európában átlagban 5 percenként ellopnak egy kerékpárt, de például Angliában rosszabb a helyzet: percenként lába kél egy kétkerekűnek. Felhívva a jelenségre a figyelmet a We Love Cycling csoportja megrendezte az első Kerékpártolvaj Európa-bajnokságot, három nagyváros pályázott a „megtisztelő” címre.

Melyik város a legrosszabb? Róma, Amszterdam és Prága is kerékpáros központnak számít Európában, de vajon hol kél lába leghamarabb bringának? Mindhárom nagyváros főterén elhelyeztek egy feltűnő, értékes kerékpárt, az a helyszín nyer, ahol a leghamarabb lopja el valaki a csalit. A megszégyenítés kedvéért festékpatront és trombitaszót is bevetett a We Love Cycling csoport:

A bringát délelőtt 11 órakor tették ki és elindult a számláló. Amszterdamban kellett várni a legkevesebb ideig, már 22:40 perc elteltével megpróbált valaki elszelelni a piros bringával, de a festékpatron eldurranása után még gyorsabban távozott két lábon. Rómában 1:07:57 órát kellett várni az első akcióig, így az olasz főváros lett az ezüstérmes.

Prágában egy ideig „bezavart” egy rendőrautó, de még közel 3 óra elteltével is helyén volt a kerékpár. Vajon pár száz kilométerrel lejjebb, Budapesten a Deák téren mennyi időt kellene várni az első enyveskezűre?

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo