fbpx

Kemény csaták, látványos futamok – bringások randevúja Veszprémben

November 16-án harmadik alkalommal rajtol Veszprémben a LOcarGO-Bikemag Veszprém Cross terepkerékpár verseny a Gulya-dombon, az állatkert parkolójában.
veszprémcross04_foto_bikemag
A SuperCross sorozat harmadik állomását rendezi a hétvégén a Veszprémi Kerékpáros Egyesület, melyre ezúttal már osztrák érdeklődés is mutatkozik. A verseny védnökei Porga Gyula Veszprém város polgármestere és Tengerdi Győző a VERGA Zrt. vezérigazgatója, akik idén is a város előkelőségei számára rendezett, több mint 10 főt számláló Díszvendég futam meghívottjai között szerepelnek.

A három futammal 11 órakor rajtoló verseny pályáját a tavalyi visszajelzések alapján a résztvevők egy kicsivel hosszabbra és szélesebbre javasolták, így az idei mintegy 300 méterrel hosszabb lesz, továbbá ahol a terep engedi, a szűkebb részeket is szélesebbre jelölik. Az akadályok közül kikerült a homokágy, helyette egy szimpla palánk kerül majd be. A verseny szimbólumát is adó kamionátkelés (lépcsőn felfutás) és a dupla palánk akadályok maradnak. A pálya adottságainak köszönhetően egy 50 méteres szakasztól eltekintve esős időben is kiválóan járható marad.

fotó: Tamási Kerékpáros Egyesület

fotó: Tamási Kerékpáros Egyesület

A nevezés az Erdei Étteremben lesz, ahogy az öltöző és mosdó is itt található. Az étterem alapjában véve nem üzemel, így az étkezési lehetőség ott csak a versenyzők számára biztosított. A kísérők a büfében tudnak apróságokat inni, de korlátozott számban van lehetőségük gulyásleves vásárlásra is.

Nemcsak versenyezni vagy a futamokat megnézni érdemes kimenni a veszprémi helyszínre. A nap folyamán a legkisebb gyerekeknek a parkolóban egy ügyességi pályán van lehetőségük kipróbálni magukat, míg a verseny ideje alatt kiállítóknál kerékpáros dolgok vásárlására is nyílik lehetőség.

fotó: Káldi Tomi

fotó: Káldi Tomi

Tóth András főszervező ezt a gondolatot tette hozzá:

“Örülnék, ha minél több külföldi versenyző színesítené a mezőnyt, ami a versenynek és a szakágnak is az előnyére válna. A világviszonylatban is népszerű versenyformára szükséges lenne további figyelmet fordítani, ami egyelőre a sorozatunkat szervező hét egyesület erőfeszítéseiben merül ki.”

Az idei évben is jelentős szponzorok állnak a verseny mögött, ami hozzájárul a sikeres lebonyolításhoz. Ehhez a hátteret a stabil kapcsolatokon nyugvó viszony adja: a LOcarGO Kft., a Bikemag, az MTD, Veszprém városa, a Beurer, a High5, a Zerge.Info, a Kartago tours, a Rhodius Kft., a Haribo, az eplényi Bringaréna, a nass magnet Hungária és a Bellotto is régi partner.

A verseny részleteiről az érdeklődők a www.veszpremcross.hu honlapon tájékozódhatnak, ahol csütörtök éjfélig van lehetőség a kedvezményes előnevezésre is..

.

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo