fbpx

Kalkhoff 2016: Valóban „kényelmes” kerékpárok Németországból

Magyarországon kevésbé erős szegmenset képviselnek a minőségi city/trekking kerékpárok, olyan közlekedési eszközök, melyek minden lehetséges extrával segítik elő, hogy amikor valaki bringával szeretne eljutni A-ból B-be, a lehető legjobban érezze magát. A Kalkhoff ezen a téren rendkívül erős…

Kalkhoff pedelec kerékpárok

Kalkhoff pedelec kerékpárok

A Coppengburgban működő üzemről tudni kell, hogy a lehető „legnémetebb” gyártás folyik a falak között, vagyis a távol-keletről érkező, de német mérnökök által tervezett nyer vázakon, valamint alkatrészeken kívül itt folyik a termelés többi fázisa, beleértve a szigorú tesztelési folyamatot is.

Impulse elektromos rásegítés, integrált akkumulátorral

Impulse elektromos rásegítés, integrált akkumulátorral

A céget lassan száz éve, 1919-ben alapította Heinrich Kalkhoff, kezdetben kereskedett kerékpárokkal, majd hamarosan a gyártás is beindult, 1972-ben már ötmillió bringánál tartottak. Jelenleg a Kalkhoff Európa 3. legnagyobb kerékpár-összeszerelő üzeme, és nem csak a mennyiséget, hanem a minőséget, az innovációkat tekintve is piacvezetők.

Kalkhoff

Kalkhoff Integrale LTD Black

Jó példa a minőségi tervezésre az idei Eurobike sztárja, a Kalkhoff Integrale széria, természetesen pedelec hajtással. Nyugat-Európában az elektromos rásegítés már természetes tartozék a city/trekking felső kategóriában, nem olcsó, de a vásárlók tisztában vannak vele, hogy például egy robogónál több célra használható – és menő – közlekedési eszközt kapnak a pénzükért. A kiállításon sem véletlen, hogy a Kalkhoff stand döntő részét pedelec kerékpárok foglalták el.

LED

Concept Twin LED világítás

Kalkhoff_2016_004

időjárásálló burkolat

A Kalkhoff Integrale bringák közös ismertetőjegye az Impulse hajtás, a vázba simuló akkumulátor, valamint a szíjhajtás kompatibilis – a szíj cseréjét pofonegyszerűvé tevő – láncvilla. Ezen kívül apróságok, mint amilyen a 100 lux-szal dolgozó Concept Twin LED világítás, vagy az Impulse EVO Smart Display, a kijelző okostelefonnal összeköthető és egy applikáció segítségével akár a telefon navigációs rendszerét használhatjuk. Persze olyan részletekre is figyeltek, hogy a kijelző, a kezelőszervek és a világítás vezetékeit is igényes, időjárásálló burkolat védi.

gumiborítással védett nyeregszár bilincs

gumiborítással védett nyeregszár bilincs

A képeken látható Integrale LTD Black merevvillával rendelkezik, tulajdonképpen sportos kinézetű, de létezik RST telőval szerelt változat is, akár agyváltóval vagy hagyományos hajtással. Az Impulse motor Speed változata 350 Watt teljesítményt ad le, 36 Volton, Li-ion 17 Ah-s akkumulátorral üzemel, több mint 80 km-es hatótávval átlagos rásegítés mellett. A gyengébb, 250 Wattos motornak a hatótávolsága figyelemre méltó, ami gyári adat szerint egy feltöltéssel 200 km fölötti.

Kalkhoff Pro Connect női változat

Kalkhoff Pro Connect női változat

A Kalkhoff Pro Connect a trekking, azaz a túra széria az elektromos rásegítéses bringák között, a fent említett 350 vagy 250 Wattos Impulse motorokkal kapható, de ezeknek a rendszereknek már az ülőcső mögött található az akkumulátora. Ezen kívül Bosch vagy XION rásegítéssel is elérhetők egyes modellek. a felszereltség is széles választékot mutat, akár Shimano XT váltórendszerrel és Magura hidraulikus fékekkel is rendelhetjük.

Kalkhoff Sahel Impulse 8

Kalkhoff Sahel Impulse 8

Kalkhoff Endeavour 8

Kalkhoff Endeavour 8

Érdekesség a Kalkhoff kínálatban az „Ergo” változat, ami egy pulzuskontroll szerint működő elektromos rásegítést takar az erlangeni sporttudományi intézettel együttműködésben kifejlesztve. Egy ilyen kerékpárral idősebbek, esetleg szívbetegségben szenvedők is sportolhatnak, hiszen beállítható az a pulzuszóna, amit elérve kapcsol vagy kikapcsol az elektromos rásegítés, így nem terheljük túl magunkat, vagy éppen abban segít, hogy fenntarthassunk egy bizonyos intenzitást.

A Kalkhoff Include és a Sahel inkább városi, mint túrázós vonal, ennek megfelelően kialakított praktikus vázakkal, utóbbi kompakt méretben is, akár 20”-as kerekekkel. Választhatunk szíjhajtást, hiszen ez praktikusabb a közlekedésben, nem koszolja össze a ruházatot, csendesebb, kevésbé karbantartás-igényes. Ezek a bringák Impulse középmotorokat kaptak.

Természetesen nem csak elektromos kerékpárok szerepelnek a Kalkhoff kínálatában, a németek a hagyományos bringák terén is törekszenek a hasonló minőségre. A Kalkhoff Endeavour 8 például egy általános célú szíjhajtásos bringa, egyszerre tökéletes közlekedési eszköz minden szükséges kiegészítővel. 999 eurós ára a német piacon abszolút vonzóvá teszi!

Szíjhajtás

Szíjhajtás

Az Endeavour 8 megnevezésben a 8-as szám 8 sebességes Nexus agyváltót takar, ami a városi használaton túl, könnyed túrázásra, hétvégi mozgásra is alkalmassá teszi a bringát. Ha utóbbi alkalmazás gyakori, akkor érdemes inkább az XT láncváltós Lite modellben gondolkozni, ami már egy vérbeli trekking minőségi alkatrészekkel.

Kalkhoff

Kalkhoff Endeavour Lite

A Kalkhoff kerékpárokat Magyarországon itt találod meg: http://focuskerekparbolt.hu/

(x)

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo