fbpx

Június 1-jén a Vértesben rendezik a Gravel Magyar Kupa 3. állomását

A Bianchi Gravel Magyar Kupasorozat következő állomásának a Vértes ad otthont, ahol száraz időben többségen gyors erdészeti és repedezett aszfalt utak várnak az indulókra. Ezúttal 104,8 km-es, illetve 52,4 km-es távok közül választhatnak a gravel bringások.

Megállíthatatlanul robog az első évében a Bianchi Gravel Magyar Kupa, június 1-jén Vértesbogláron rendezik a sorozat 3. állomását egy ikonikus helyszínen, ugyanis Vértes lábánál található falu már 18-szorra ad otthont kerékpáros eseménynek. Kezdetben MTB Piknik néven rendeztek itt versenyeket, majd bekerült az MTB és Terepfutó Challenge futamai közé, 2023-tól pedig már gravel eseményt is szerveznek itt. Idei újításként nem csak a Gravel Magyar Kupa része lett a verseny, hanem a versenyközpont is megújul, melynek ezúttal a Vérteslovas Erdei Iskola és Szabadidőpark ad otthont.

Ahogy a sorozat összes futamán a Vértesben is rövid és hosszú távon versenyezhetnek a gravel bringások, a hosszú táv 2 kört, 104,8 km-t, míg a rövid táv 1 kört, 52,4 km-t tesz meg a pályán. A nyomvonal gerincét a Vértesben található aszfaltos erdészeti utak adják, amik mára már gravel utakká erodálódtak. Ezenkívül számítani kell széles földutakra, mezőgazdasági utakra, rövid szakaszon (mély) homokra – főleg ha rossz nyomot választunk Várgesztes után – és egy rövid, kissé vízmosásos emelkedőre is, de összességében gyors pálya várható.

Előnevezni május 29-ig itt tudtok, de a helyszínen is lesz lehetőség nevezni: https://sportnaptar.hu/bianchi-vertes-gravel-magyar-gravel-kupa-sorozat-iii_D3027CCE69173208

További információkat a verseny oldalán találtok: https://klnd.eu/2024/05/16/bianchi-vertes-gravel/

 

Változnak a Gravel Magyar Kupa és az Országos Bajnokság időpontjai!

Az eredeti kiírással ellentétben megváltozik a Gravel Országos Bajnokság időpontja, amit július 13. helyett szeptember 15-én fogják megrendezni (pontos részletekkel hamarosan jelentkezünk). A szeptemberi versenynaptár besűrűsödése miatt változtatni kellett a Bianchi Gravel Magyar Kupa időpontjait is, ezért a záró vasi dupla hétvége időpontja július 20-21 kerül elő.

A 2024-es Bianchi Gravel Magyar Kupa időpontjai:

Mátra Gravel Magyar Kupafutam 2024. április 13.

Gyenesdiás Gravel Magyar Kupafutam 2024. május 4.

Vértesboglár Gravel Magyar Kupafutam 2024. június 1.

Sárvár-Vasvár Gravel Magyar Kupafutam 2024. július 20.

Őrség Gravel Magyar Kupafutam 2024. július 21.

A Gravel Országos Bajnokság időpontja 2024. szeptember 15.
További információk ide kattintva érhetőek el: https://klnd.eu/bianchi-magyar-gravel-kupa-sorozat-2024/

 

Hozzászólások

Írd ide a hozzászólásod:

Leave a reply

Kerékpár magazin - Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Logo